egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Milliós segítség, környezettudatos nevelés Kisnánán

2009.02.08. 11:07 torosziget

A kisnánai iskola már évek óta komoly figyelmet fordít a környezeti nevelésre, és ennek része a szelektív hulladékgyűjtés is.

Szlama Tiborné iskolaigazgató arról tájékoztatott: a különféle programok segítségével a tanulóik nemcsak elméleti szinten sajátítják el a környezettudatos gondolkodásmódot, de a gyakorlatban is alkalmazhatják a tanultakat.

- Ennek megalapozására akkor kerülhetett sor, amikor megnyertünk a csaknem egymillió forintot az AVOP LEADER + pályázatán a Dél–Mátra 11 helyi akciócsoport tagjaként - tudatta az igazgatónő.

A „Tiszta környezet, egészséges élet” című pályázaton nyert támogatás segítségével az iskola területén két-két konténert helyeztek el, egyik a papírhulladék, másik a PET-palackok gyűjtésére szolgál. Ezekbe bárki elhelyezheti a háztartásában összegyűlt hulladékot. Az iskola épületében szintén található egy papírhulladék gyűjtő konténer és egy használt elemek gyűjtésére alkalmas tároló is.

- A tavalyi évhez hasonlóan az idei tanévben is beneveztünk a RE’LEM Kht és az ELECTRO-COORD Magyarország által hirdetett őszi használtelem- és elektromos készülék gyűjtő versenyére - sorolta tovább Szlama Tiborné. - A PET palackok gyűjtését és zsugorítását évek óta végezzük, a felső tagozatosok nagyon élvezik, hogy ilyen hasznos tevékenységet végezhetnek. Ettől az évtől már az alumínium italdobozokat is gyűjtjük. A vécsi tagóvodánk is csatlakozott a hulladékgyűjtéshez, így a Vécsen lakóknak egyszerűbb lesz eljuttatni a hulladékot az óvoda területén elhelyezett használtelem és PET-palack gyűjtő tárolókba.

Az idei tanévben további 450 ezer forintot nyert az iskoka az Oktatásért Közalapítvány „Légy a jövőd gazdája” című környezetvédelmi pályázatán. Ennek köszönhetően pótolták az iskola területén lévő ősbarackos elöregedett, kiszáradt fáit, valamint padokat vásároltak az udvarra, és felújították a szabadtéri tantermüket is.

Természetesen folytatódnak a már hagyományosnak számító környezetvédelmi programok is a kisnánai iskolában, mint például a hulladékgyűjtés és a környezetvédelmi vetélkedő.

Forrás: heol.hu  2009. február 6.

Szólj hozzá!

Címkék: iskola szelektív

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr98929751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása