egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Honvédségi "nagytakarítás" Tarnaszentmárián

2009.02.13. 20:05 egrizold

A volt tarnaszentmáriai katonai üzemanyagbázist kivonják a honvédségi használatból, civil célokra szánják, de előzőleg rendezni kívánják a környezetét, felszámolni a természeti károkat – jelentette be csütörtökön Egerben Szekeres Imre honvédelmi miniszter.

Szavai szerint Sós Tamás, a körzet országgyűlési képviselője közbenjárására megvizsgálták a lehetőségeket, majd egy európai uniós támogatás segítségével sikerült mintegy 725 millió forint pályázati forrást megszereznie a tárcának. Ezt tervezésre, engedélyeztetésre, majd – nyílt közbeszerzési eljárás után – a talaj és a talajvíz benzintől, kerozintól, gázolajtól történő megtisztítására fordítják.

A komoly munka mintegy öt évet vesz igénybe, utána – ez az EU-s támogatás egyik feltétele volt – a terület további öt évig nem idegeníthető el, állami tulajdon marad, de közösségi célokra hasznosítják.

Szóba került az egri laktanya ügye is, erről a miniszter azt mondta: miután Eger önkormányzata nem élt azzal a lehetőséggel, hogy a laktanyát a becsült értéken, zárt eljárásban megvegye, így azt rövidesen nyilvános tenderen értékesíti a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.

Forrás: heol.hu  írta: R. M., 2009. február 12.

1 komment

Címkék: honvédség tarnaszentmária

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr32941606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levente B. · combatant.blog.hu 2013.05.21. 16:43:45

Üdv!
Lehet tudni, hogy a laktanya most milyen "sorsban" van?
süti beállítások módosítása