egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

„Zöld” programok várták a kicsiket és a nagyokat a Föld Napján Eger szívében

2009.05.06. 15:34 mmebukk

Több mint ezer egri és környékbeli óvodás, kis- és nagydiák valamint felnőtt vett részt a Föld napi programon Egerben, az Érsekkertben, amely idén harmadik alkalommal került megrendezésre. A célunk az volt, hogy felhívjuk az emberek figyelmét arra, hogy nemcsak ezen az egy napon kell odafigyelnünk környezetünkre. A játékos feladatokkal nem csak a diákok, de a felnőttek is bővíthették ismereteiket a környezet- és természetvédelem terén. Az állomásokon a madárvilág gazdagságával, a kőzetekkel, a szelektív hulladékgyűjtéssel és a komposztálással, a klímaváltozással, a gyógynövényekkel és a környezetbarát termékekkel ismerkedhettek meg a csemeték. Készíthettek hulladékból és természetes anyagokból játékot, kipróbálhatták magukat interaktív kalandjátékban, tájékozódási versenyben.
A felnőttek felvilágosítást kaptak az energiatakarékos lakásprogramról, majd a hűsítő gyógyteával megpihenhettek a zöld moziban, ahol különböző környezet- és természetvédelmi témájú filmeket vetítettünk. A Föld napi fát az egri Farkasvölgyi úti óvodások fogadták örökbe. Akik egy kis sétára vágytak, Havas-Horváth István úr vezetésével az Érsekkerti fák magánéletébe nyerhettek bepillantást. A napot a Critical Mass kerékpáros felvonulás zárta, melyen idén, a becslések szerint több mint 700 bicajos vett részt.

A képeket Ács József Róbert készítette.

Szólj hozzá!

Címkék: eger föld napja érsekkert

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr301106053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása