egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Megvizsgáltuk az érsekkerti odúkat

2009.05.25. 23:57 mmebukk

2009. május 24-én vasárnap délelőtt kicsik és nagyok segítkeztek az egri érsekkerti énekesmadár odúk ellenőrzésében. A lelkes segítőkkel 15 odú költését ellenőriztük. A felmérés azt mutatta, hogy az idén kihelyezett odúkat még nem szokták meg a madarak, ezért az odúk többségében még nem figyelhettük meg énekesmadaraink költését. Volt olyan odú, amelyikben elpusztult madárfiókát találtunk. Ebben az odúban valószínűleg, valamelyik szülő pusztult el. Találtunk olyan odút is, amelyikben csak fészekkezdemény volt. Az egyik, füleskuvik számára kihelyezett odúban mókus nyomaira bukkantunk. Bár a kíváncsi madárbarátok ez alkalommal nem láthattak tojásos fészekaljat vagy fiókákat, de aki madárbarát kertet szeretne kialakítani, hasznos információkkal gazdagodhatott a program során.
Fotók: Gáspár Gabriella és Rausz Rita

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: érsekkert odúellenőrzés

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr801143859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása