egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

2010-ben is indul vasárnapi buszjárat a Bükkbe

2010.01.04. 23:12 torosziget

A Magyar Természetbarát Szövetség Gyalogtúra Bizottsága felhívja a Bükki Nemzeti Parkot felkeresni szándékozó kirándulók, túrázók figyelmét, hogy az Agria Volán 2010-ben is egész évben vasárnaponként közlekedteti a Bükkön átvezető Eger – Felsőtárkány – Tamás-kútja – Bánya-hegyi (bánkúti) elágazás – Répáshutai elágazás – Hollóstető – Lillafüred – Miskolc buszjáratot.

Az autóbusz a Budapestről 6:15-kor induló gyorsjárathoz csatlakozva 8:30-kor indul Egerből, a Bükk-fennsík, a Nagy-mező elérését legkönnyebben lehetővé tevő, 700 m magasan lévő Bánya-hegyi elágazás buszmegállót 9:14-kor éri el. Innen kiindulva a Bükk-fennsík legvadregényesebb turistaútjai barangolhatók végig a Nagy-mező, Jávorkút, Bánkút felé, viszonylag könnyen felkereshetők a Bükk varázslatos sziklaormai, a Három-kő és a Tar-kő, de el lehet jutni a mesés szépségű, fenyvesekkel tarkított, gyepes, sziklás, borókás Sugaró völgyteknőjébe is. A változatos, a buszvonal bánya-hegyi, vagy más-más megállójához visszatérő túraprogramok mellett ki kell emelni a Szalajka-völgyön át Szilvásváradra, a májustól szeptemberig hétvégén közlekedő felsőtárkányi kisvasút stimeczházi végállomására, valamint a lillafüredi kisvasút Garadna végállomására tartó gyalogtúrákat is, így a kirándulások kisvasúti utazással is színesíthetők, egyúttal hozzájárulunk környezetvédelmi, ipartörténeti és persze turisztikai célból kívánatos fennmaradásukhoz, fenntartásukhoz.. (Részletesen lásd a Bükk turistakalauzt.) Az Agria Volán bükki, vasárnapi járata Miskolcról 15:15-kor indul vissza Egerbe, a turisztikailag kiemelkedően fontos Bánya-hegyi megállót 16:31-kor érinti.

Autósoknak is kiváló, környezetbarát program, ha a gépkocsit Eger–Felnémeten hagyva busszal utaznak a Bánya-hegyig, onnan a Bükk-fennsíkon, a Szalajka-völgyön át Szilvásváradra túráznak, ahonnan vonattal térnek vissza Felnémeten hagyott autójukhoz.

Forrás: eszakmagyarorszag.blog.hu 

Szólj hozzá!

Címkék: túra bükk

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr701647056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása