egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Összefogás a klímatörvényért

2010.02.17. 21:20 torosziget

Az elmúlt hetekben 430-ra nőtt azon civilszervezetek száma, amelyek a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) klímatörvény kezdeményezése mellé álltak.

A törvény mielőbbi elfogadását sürgetik, ezért a civilszervezetek támogató nyilatkozatát átadták az Országgyűlést képviselő politikusoknak.
E széles körű összefogással a társadalmi szervezetek arra kérik a Parlamentet, hogy mihamarabb vegye napirendre és változtatás nélkül fogadja el az MTVSZ által kezdeményezett és a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT) által kidolgozott éghajlatvédelmi törvényt.

A jogszabály mögé a zöldszervezeteken kívül főként szociális, ifjúsági és vidékfejlesztéssel foglalkozó civilek sorakoztak fel, mint a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Baptista Szeretetszolgálat és a Doktoranduszok Országos Egyesülete.

Heves megyéből nyolc civilszervezet támogatta aláírásával a klímatörvény létrejöttét: az egri Életfa Környezetvédő Szövetség, a Nagyrédei Környezetvédők és Hagyományőrzők Egyesülete, a Szárnyaskerék Egyesület, a Szarvaskői Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület, a Zagyva-mente Környezet- és Természetvédő Egyesület, a Kárpátokért Alapítvány, az Együttélés Egyesület és az Egercsehi Községi Önkormányzat Védőnői Szolgálata.

Fontosnak tartják, hogy a Parlament fogadja el a törvényjavaslatot, hiszen az elmúlt időszakban példátlan politikai konszenzus és társadalmi összefogás állt a kezdeményezés mögé. Az összefogás biztos hátteret jelenthet a tavasszal alakuló új kormánynak is, hogy hozzákezdjen a törvényben foglaltak megvalósításához és hatékony eszközökkel biztosítsa Magyarország éghajlatvédelmét.

A Magyar Természetvédők Szövetségének honlapja >

Forrás:
heol.hu 2010. február 17.  Kovács János

Szólj hozzá!

Címkék: klíma civilek

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr51767432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása