egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Programok az Excalibur Étterem udvarán

2008.12.20. 20:22 mmebukk

Programok az Excalibur Étterem udvarán a Föld Napján (2010. április 22.)
Biosarok:
- Gyuri bácsi, a bükki füvesember

  • Gyógynövény-ismereti játék
  • Gyógytea-ízlelgetés

A füvesember
Él valahol a Bükk rejtekében egy varázslatos, öreg füvesember, aki úgy ismeri a gyógynövényeket, mint ahogy ma már kevesen. Gyerekkora óta járja az erdőket, gyűjti a gyógyító növényeket, melyek készségesen feltárják neki titkukat. Nagymamájától, a mindentudó javasasszonyától tanulta, melyik növény mire való. Több mint 150 féle gyógynövényt ismer és alkalmaz. Gyógyteái számtalan bajra, nyavalyára adnak enyhülést, köztük a cukorbetegségre is. Különösen az utóbbi tüneteit enyhítő teakeverék miatt vált ismertté a neve, még az óceánon túlról is érdeklődnek utána a betegek. Gyuri bácsi ha épp nem a Bükkben barangol, akkor a gyógynövények hatásairól tart előadást az ország másik szegletében. Vagy könyvet ír a tapasztalatairól, esetleg egészségnaptárt szerkeszt. És hogy a tudás ne vesszen kárba, tanítja Zsuzsa lányát, hogy majd ő vigye tovább az apai, dédnagymamai, szépanyai örökséget.
Gyuri bácsi honlapja>>>

- Dió Gyógyfűszertár

  • 10.00 – 10.45 Fajismereti és ökológiai ismeretterjesztő előadás az Eger-patakról és élővilágá-ról. Előadó: Leskó Gabriella (okl. környezettan tanár, EKF Környezettudományi Tanszék)

Eszterházy Károly Főiskola honlapja>>> 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ekf gyuri bácsi excalibur kepes györgy szakkollégium föld napja 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr401904889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása