egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Vigyázzunk a Földre! - Föld Napja a füzesabonyi Pöttömke Óvodában

2010.05.01. 14:02 mmebukk

A füzesabonyi Pöttömke Óvodában működő Pöttömke Alapítvány tagjai és önkéntesei együtt szerveztük meg a Föld napi programokat.
A cél az volt, hogy rávilágítsunk arra, hogy a környezettudatos szemléletformálást már egész kicsi korban, óvodásként el kell kezdeni. Az a pici gyermek, aki ilyen óvodában „éli” óvodás éveit, bizonyára az iskolába is ezt a szemléletet viszi tovább, sőt remélem, hogy egész élete során ezt a szemléletet fogja képviselni.
A filmen látható programok: a kétkeréken az oviba, a természeti rajzverseny, a bio büfé, a virágültetés, a víztoronyba való látogatás, a szelektív hulladékgyűjtésről szóló előadás, az italos karton-gyűjtés, világtérkép-festés mind azt a célt szolgálták, hogy játékos formában egy teljes nap a földről szóljon, arról hogy ezt a csodát, ami mindennap velünk van, hogyan tudjuk megőrizni - kicsiny kezekkel, tettekkel - magunknak és az utánunk élőknek.
A film egyrészt a környezettudatos szemléletmód kialakítását, másrészt a közösségformálást hivatott népszerűsíteni. Volt, van egy jó programunk, ami összekovácsolta a szülőket, az óvónéniket, azokat a vállalkozásokat, civil szervezeteket, magánszemélyeket, akik hasonlóan fontosnak tartják ezeket az eszméket.
A Föld napi programoknak több pozitív hozadéka volt, de talán a legfontosabb, hogy a kicsi gyerekek vidáman, mosolyogva, boldogan vettek részt a felnőttek által generált programokban.
Ezen a fórumon szeretném köszönetemet kifejezni azoknak, akik segítségünkre voltak a programok megvalósításában, hiszen nélkülük ez a film sem jöhetett volna létre.
Tóth Henrietta önkéntes
Pöttömke Alapítvány

Szólj hozzá!

Címkék: füzesabony föld napja 2010 pöttömke óvoda

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr831966507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása