egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Életfa Környezetvédő Szövetség és Dr. Danka Klára programja a Föld Napján

2011.04.04. 14:50 mmebukk

 

Életfa Környezetvédő Szövetség és Dr. Danka Klára  programja a Föld Napján
(2011. április 20.)


Életfa Környezetvédő Szövetség programja:

  • Az Életfa sátrában az érdeklődőknek kiszámítjuk, hogy mennyi az Öko-lábnyoma.
  • Környezetbarát termékek szemléltetése és tanácsadása.
  • ÖKÖ OTTHON –rendezd be otthonodat környezetbarát módon. Élj környezettudatosan. Egy mágnes táblára fel kell helyezni azokat a háztartási tárgyakat és berendezéseket, amelyek környezetbarátok.


Dr. Danka Klára programja:

  • Nagy (KARBON)lábon élsz?

A Karbon-lábnyom ismerete közvetlen megoldási lehetőséget kínál a fogyasztóknak a szén-dioxid kibocsátás csökkentésére

Cél: A környezeti terhelés enyhítése
Következmény: Klímaváltozás csökkentése
Kiszámítás alapja: CO2 felhasználás mennyiségének meghatározása

Az Életfa Környezetvédő Szövetség bemutatása:


Szövetségünk célja, hogy átfogó keretet biztosítson a környezetvédelmi törekvéseknek, összefogást teremtve ösztönözzön arra, hogy a megalapozott felismeréseket következetes cselekvés kövesse.
Fellép a problémák tényekkel megalapozott szakszerű felfogása érdekében. Támogatja mindazokat a törekvéseket, amelyek elősegítik a környezetvédelmi nevelés javítását, és az épített, valamint természeti környezettel kapcsolatos pozitív értékrendek kialakítását.
Elősegíti az állampolgárok, különféle szervezeteik és az önkormányzatok közötti együttműködést, kommunikációt. Hozzájárul egy dinamikus, a kormányzati, önkormányzati és profitorientált szektorral harmonikusan együttműködő, sajátos szerepét vállaló nonprofit szektor kialakulásához, működéséhez, fejlődéséhez.
Fő alapelvünk hogy minden állampolgárnak joga van az egészséges, biztonságos és esztétikus környezethez. Ennek az alapvető emberi jognak a védelmében együttműködünk minden olyan szervezettel, amely hasonló célokat tűzött maga elé.
A Szövetség feladatai alapján részt veszünk a környezetvédelmi törvény szabályai szerint a környezetvédelmi engedélyezési eljárásokban, közreműködünk a tevékenységi területünket érintő területfejlesztési, területrendezési tervek és környezetvédelmi programok kidolgozásában, véleményezzük a környezettel kapcsolatos állami és önkormányzati jogszabályok tervezeteit.
Munkánkat helyi szervezeteink lakóhelyükön végzett tevékenységére alapozzuk és nélkülözhetetlen bázist jelent tagjaink szakmai és képviseleti munkája, amelyet környezet és természetvédelmi programunk érdekében különböző projektek és feladatok megvalósítása érdekében végeznek. Munkamódszerünk, hogy csak azok a gyakorlati programok lehetnek eredményesek, amelyet a programvezetői feladatra vállalkozó tagjaink felvállalnak, megterveznek, -ha szükséges- magvalósításuk érdekében munkacsoportot hoznak létre, és a koordinációs iroda ügyviteli munkájára alapozva, közös erőfeszítéssel anyagi forrásokat tárnak fel és nyernek el.
Az Életfa Környezetvédő Szövetség 1993-ban komplex programot dolgozott ki a gyermekek környezet- és természetvédelmi tudatformálása érdekében. A komplex program célja, hogy a programba bevont gyermekek személyiségfejlődéséhez hozzájárulva kialakítsa a felnőttkori környezetkultúra alapelemeit. A szövetség környezet- és természetvédelem iránt elkötelezett pedagógiai képesítéssel rendelkező tagjainak munkáját fogja össze, és az általuk alakított gyermekcsoportok működését segíti elő, tevékenységükhöz módszertani és gyakorlati segítséget nyújt.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr402798883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása