egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Forró drót a környezetért: az illegális szemét nyomában

2011.07.21. 13:57 egrizold

Az egri Életfa Környezetvédő Szövetség idén is tovább működteti a Regionális Zöld Telefon Szolgálatot a 06-80-204276 számon.

Mint megtudtuk: az elmúlt évben célkitűzéseik szellemében mintegy százötven esetben konkrét tanácsadással, közel 60 alkalommal pedig a konkrét hatósági intézkedés elősegítésével járultak hozzá a lakosság által jelzett környezet- és természetvédelmi problémák megoldásához. A szolgálat tevékenysége szervesen kapcsolódott az országos Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata (KÖTHÁLÓ) tevékenységéhez.

A szakszerű ügyintézésben húsz szakember nyújtott segítséget. Miként tavaly, úgy a zöld telefon szolgálathoz ebben az évben eddig érkezett bejelentések jelentős része is illegális hulladéklerakásról adott hírt, illetve akadnak patakszennyezésre, fakivágásra vagy épp sérült állatokra a figyelmet felhívó jelzések is.  

Egerben egyébként az illegális hulladéklerakóhelyek felszámolása érdekében – a „Tiszta Egerért” akció keretében – az Életfa Környezetvédő Szövetség hatékony akciót szervezett. S a sikeresen megvalósított Országos Kis-tó Program keretében elkészült tanulmányköteteket is igyekeztek minél több helyre eljuttatni.

Forrás: heol.hu  2011. július 20.

Szólj hozzá!

Címkék: eger környezetvédelem életfa

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr163084344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása