egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Sarudi Tó-vidék Fesztivál – 2011. augusztus 5-7.

2011.08.03. 10:13 mmebukk

2011-ben második alkalommal kerül megrendezésre a Tó-vidék Fesztivál. 2010-ben Sarud Község Önkormányzata Európai Uniós pályázati forrásból, hagyományteremtő szándékkal szervezte meg az eseményt, az idei fesztivál főszervezője a Wesselényi Miklós Szabadidős Egyesület. 2011. augusztus 5 és 7 között a sarudi strandon, a Tiszta-tónál  igyekeznek majd felhívni a lakosság és a Tisza-tó turisztikai régióban nyaralók figyelmét a vidéki életmód fenntarthatóságának jelentőségére.
A fesztiválon a környezetbarát megoldások bemutatása, a témába vágó előadások mellett a vendégek hasznos információkhoz juthatnak mindennapi életük környezettudatosabbá tételéhez. Szakmai és civil szervezetek programjain, interaktív foglalkozásain ismerkedhetnek meg a vidéki életmód fenntarthatóságának fortélyaival.
A fesztivál fontos eleme a Tisza-tó értékeit, a helyi közösségek fontosságát bemutató „Tó-vidék kerekező” kerékpáros kalandtúra a tó körül, valamint az „Csodálatos vízi karaván” csónakos kalandtúra a Tisza-tavon. A Tó-vidék Fesztiválon helyi termelők és környékbeli kézművesek termékeiből találnak széles kínálatot a látogatók. A három napos esemény hangulatát számos ismert hazai együttes és fellépő gazdagítja.
A fesztiválon egy, a megszokottól eltérő szemléletű esélyegyenlőségi szolgáltatással is találkozhatnak: a rendezvényen a látogatók körében végzett kérdőíves felmérést vakok fogják végezni.
A tavalyi évhez hasonlóan a Magyar Madártani Egyesület Bükki helyi csoport is meghívást kapott a rendezvényre. Az Egyesület tagjai játékos természetismereti feladatokkal várják az érdeklődőket szombaton és vasárnap.
Részletes program>>>

Szólj hozzá!

Címkék: program mme környezetvédelem sarud helyi termék

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr233122277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása