egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Európai Mobilitási hét programjai Egerben - Szeptember 15. 0. nap csütörtök

2011.09.06. 09:54 mmebukk

 

Szeptember 15. csütörtök 0. nap
„Települési klímavédelem a gyakorlatban”
szakmai előadások, műhelymunka

 


Időpont: 10.00 – 17.00 óra
Helyszín: Eger MJV Polgármesteri Hivatal, Díszterem - Eger, Dobó tér 2.


Tisztelt Partnerünk!

Tisztelettel meghívjuk Önt és/vagy munkatársát az ENERGIAKLUB által szervezett „Települési klímavédelem a gyakorlatban” című szakmai előadásra és műhelymunkára, melyet 2011. szeptember 15-én, Egerben rendezünk.
Az éghajlatváltozás olyan tényező, amelyet nem lehet, illetve nem érdemes figyelmen kívül hagyni a település jövője, az ott élők egészsége, jóléte szempontjából. Az érintetteknek tisztában kell lenniük várható hatásaival, a megváltozott körülményekre pedig fel kell készülniük. Az alkalmazkodásért tett éghajlatvédelmi lépések egy-egy település számára mindenképpen hasznosak: energia- és pénzmegtakarítást, fejlődési lehetőséget, munkahelyeket, nemzetközi elismerést, környezetminőség javulást hoznak.
Rendezvényünk célja, hogy felhívja a figyelmet a helyi éghajlatváltozási stratégia fontosságára, elősegítse annak gyakorlati előkészítését és megvalósítását. A műhelymunka során konkrét kérdésekkel, tapasztalatokkal, megoldásokkal foglalkozunk a résztvevők visszajelzései alapján.

Délelőtti szekció:

10:00 - 10:30 Köszöntő; előadás: Mi fán terem? – háttérinformációk az éghajlatváltozási stratégiáról
10:30 - 11:30 Műhelymunka: a stratégia megvalósítása előtt álló esetleges akadályok és leküzdésük
11:30 - 11:45 Kávészünet
11:45 -12:15 Előadás: Éghajlatvédelmi intézkedések finanszírozása
12:15 - 13:15 Műhelymunka: az éghajlatvédelem kommunikációja a településen
EBÉD 13:15 - 14:30

Délutáni szekció:

14:30 - 15:30 Előadások: Jó példák, gyakorlati tapasztalatok, eszközök az éghajlatvédelemben
15:30 - 15:45 Szünet
15:45 - 16:45 Műhelymunka: a stratégiával összefüggő célok meghatározása, eszközök fejlesztése, együttműködések alapjainak megteremtése
16:45 - 17:00 Összegzés, zárszó

Kinek ajánljuk:
A műhelymunkára a civil szervezetek képviselőit, az önkormányzati döntéshozókat, energetikusokat, városüzemeltetési és környezetvédelmi szakértőket és várjuk.

Amennyiben sikerült felkelteni érdeklődésüket, kérjük, részvételi szándékukat a mellékelt jelentkezési lap visszaküldésével legkésőbb 2011. szeptember 10-ig jelezzék emailen a bozso@energiaklub.hu, vagy faxon (06-1-411-3529). A hatékony munka érdekében a jelentkezéseket csak korlátozott számban, érkezési sorrendben tudjuk elfogadni. Kérdéseikkel forduljanak bizalommal Bozsó Brigittához a 06-1-411-3527-as telefonszámon vagy a fenti emailcímen!
Felhívjuk figyelmüket, hogy a tréning értéke 20.000,- Ft/fő , de a részvétel a program támogatói révén az elfogadott jelentkezőknek ingyenes. A visszaigazolt regisztráció lemondásának költségeit szeptember 12. után 5000,- Ft értékben áthárítjuk a regisztrált résztvevőre.

Letölthető meghívó>>>
Letölthető jelentkezési lap>>>

Rólunk:
Az ENERGIAKLUB Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ húsz éve dolgozik független, non-profit szervezetként a hazai energiafelhasználás ésszerűbbé, gazdaságossá és környezetbaráttá tételén, a megújuló erőforrások minél szélesebb körű elterjedésén.
Az ENERGIAKLUB 2010-ben készítette el Gyöngyös klímastratégiáját, 2011. során pedig Eger települési éghajlatváltozási stratégiáján dolgozik. Ezek tapasztalatait is felhasználva segítséget tud nyújtani az önkormányzati, vagy lakossági energiafogyasztás  csökkentéséhez, illetve települési éghajlatvédelmi stratégia elkészítésében. További információ: www.energiaklub.hu/onkormanyzatok

A program támogatói:

Szólj hozzá!

Címkék: konferencia program környezetvédelem klíma energia klub európai mobilitási hét

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr143205983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása