egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Végre Kerecsenden is költenek a gólyák!

2012.05.10. 15:14 torosziget

Két hete vettük észre, hogy Kerecsenden, a Bereksor és a Fő út sarkán ismét megjelent egy gólyapár, idestova tíz év után. Nagyon sajnáltuk, hogy annyi reménykedés, próbálkozás után sem költöttek gólyák a faluban, de most talán remény van rá, hogy megtisztelnek" bennünket és kiköltik fiókáikat. Sajnos, az örömbe üröm is vegyül: Éppen tegnap délután láttam, hogy a villanyoszlopnál három siheder vigyorgott fülig érő szájjal, s egyikük bottal verte folyamatosan a villanyoszlopot. Nos, nem biztos, hogy ez a "zene" kedves volt a kotló tojó számára. Gondolkodtam, kiszálljak-e és mint polgári természetőr figyelmeztessem tettének esetleges következményére, de végül is, meghátráltam. Az olvasó fantáziájára bízom, miért. (Kerecsendről van szó). Most kollégáimmal együtt csak reménykedhetem, hogy gólyáink minden "vihart" átvészelve és tűrve jövőre is nálunk fészkelnek!

Ercsényi Károly polgári természetőr

Szólj hozzá!

Címkék: kerecsend

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr794500490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása