egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Babszem Jankó Gyermekszínház

2008.12.20. 20:22 mmebukk

 
 

Babszem Jankó Gyermekszínház programja
a Föld Napján (2010. április 22.)

 
9.30 és 10.30 órától „Daloló évszakok” – interaktív zenés mesejáték a Babszem Jankó Gyermekszínház előadásában. Az ingyenes előadás időtartama: 30-40 perc/előadás.
 
 
A Babszem Jankó Gyermekszínház 1998-ban alakult négy állandó taggal, de produkcióink során gyakran kérünk fel társulatunkon kívüli művészeket is.
Rendszeresen együtt dolgozunk a városban élő alkotóművészekkel (pl.:Lovasy László tervezővel, Okos Tiborral a Gajdos Együttes vezetőjével, vagy Burka István képzőművésszel).
Szőke Andrea szövegíró és Kalló Zsolt zenepedagógus színházunk “háziszerzői”, mindketten igen jól ismerik a gyerekek életkori sajátosságait, érdeklődési körét.

Társulatunk tíz éve készít mesejátékokat és zenés foglalkoztató műsorokat óvodás és kisiskolás gyermekek részére. Az előadásokon arra törekszünk, a klasszikus gyermekszínházi hagyományokat figyelembe véve, hogy apró nézőink, (amennyiben az előadás keretei közé szervesen beilleszthető) résztvevőivé váljanak a színpadi eseményeknek.
Többéves tapasztalatunk azt mutatja, hogy elképzeléseinket a közönség nem csak szívesen fogadja, hanem igényli is.
A helyi intézmények nyitottak az általunk szervezett programokra, vidéki iskolák, óvodák, valamint kultúrházak elszigeteltségükből adódó mostoha körülményeik miatt is örömmel fogadják rendezvényeinket.

A társulat tudatosan vállalja a kulturális élet szempontjából hátrányos helyzetű települések segítését. Ennek ellenére nagyon nehéz a “kultúrkapocs” szerepének maradéktalanul megfelelni, hiszen a nehéz anyagi gondokkal küszködő települések nem tudnak évi egynél több nagyszínpadi produkciót fogadni. Ezért tartunk folyamatosan repertoáron olyan előadásokat is, amelyek nem igénylik nagyobb technikai eszközök használatát és a legváltozatosabb helyszíneken is előadhatóak anélkül, hogy a nézők megfosztva éreznék magukat attól az élménytől, amit egy színházi előadás adhat.

Minden műsor alkalmával arra törekszünk, hogy nézőink igényesen kialakított és humorral átszőtt történetekben gyönyörködhessenek, színpadon, tantermekben, vagy óvodai csoportszobákban egyaránt.  Régiónkban olyan kulturális feladatot látunk el, melyre egyetlen más társulat sem vállalkozik.

Tudjuk azt is, hogy minden jó szándék ellenére “kis meséink” nem helyettesíthetik a színházi körülmények között megszülethető csodát. Úgy gondoljuk azonban, hogy intimitásuk, “ házhoz szállásuk” révén előadásainknak helye van a SZÍNHÁZ sokszínű palettáján.

 

Szólj hozzá!

Címkék: babszem jankó gyermekszínház föld napja 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr181904759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.