egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

VEDD észre, Tedd szóvá, Szólj RÁ! – Takarítási akciók az illegális hulladéklerakók felszámolásáért

2010.08.25. 10:49 mmebukk

Nagy fába vágtuk a fejszénket, amikor arra vállalkoztunk, hogy az egri borvidéken felvesszük a harcot az illegális hulladékelhelyezőkkel szemben. Első lépésként 2008. évben pályázatot nyújtottunk be a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium felhívására és a VEDD észre, Tedd szóvá, Szólj RÁ! elnevezésű programunkkal támogatást nyertünk. Ebben az időszakban 16 helyszínen számoltuk fel a feltárt illegális szemétlerakásokat, információs táblákat helyeztünk ki, pihenőterületet alakítottunk ki az almári Pálos-kolostor környezetében és életre hívtuk a Zöld Kommandó szakmai szervezetet, mely mind a mai napig folyamatosan jelen van a külterületeken.
2010. évben ismét lehetőségünk nyílt arra, hogy programunk folytatásához támogatást kérjünk. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata együttműködve az Agria Polgárőr Egyesülettel és az Egri Polgárőrséggel, valamint a Városgondozás Eger Kft. hozzájárulásával sikeresen pályázott és 2.558.360.- Forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.
Most nagy feladat előtt állunk, hiszen ismét kezdetét veszi a szemétszüret az egri borvidéken, melynek során 14 helyszínen számoljuk fel az illegális szemétlerakásokat.

A takarítási akciók tervezett időpontjai:

Időpont: Augusztus 26., csütörtök /9.00 - 14.00 óra között/
Esőnap: Augusztus 30., hétfő /9.00 - 14.00 óra között/

Időpont: Szeptember 2., csütörtök /9.00 - 14.00 óra között/
Esőnap: Szeptember 6.,  hétfő /9.00 - 14.00 óra között/

Időpont: Szeptember 11., szombat /9.00 - 14.00 óra között/
Esőnap: Szeptember 12., vasárnap /9.00 - 14.00 óra között/

Időpont: Szeptember 25., szombat /9.00 - 14.00 óra között/
Esőnap: Szeptember 26., vasárnap /9.00 - 14.00 óra között/

Időpont: Október 9., szombat /9.00 - 14.00 óra között/
Esőnap: Október 10., vasárnap /9.00 - 14.00 óra között/

Az akciók előreláthatólag 9.00 órától - 14.00 óráig tartanak. A tervezett helyszínre minden alkalommal autóbusz indul reggel 8.30 órakor a Dr. Nagy J. utcából /Barkóczy utca közelében/. Az autóbusz oldalán fel lesz tüntetve a program elnevezése.
A takarítási akciókon zsákot, kesztyűt, munkaeszközöket, személyszállítást, alapvető tisztálkodási feltételeket biztosítunk. /Legyen viszont mindenkinél ivóvíz és aki meg tudja oldani, az hozzon magával metszőollót is./
A megtisztított területeken ez évben is információs táblákat fogunk elhelyezni, melyeken felhívjuk a figyelmet a természet védelmére és tájékoztatást adunk arra vonatkozóan, hogy hol, milyen formában lehet legálisan elhelyezni a kommunális, illetve az inert hulladékot.
A Vécsey-tetőn lévő illegális hulladéklerakó felszámolását követően pihenőterületet kívánunk kialakítani, padokkal, asztalokkal, hulladékgyűjtő edényzetekkel és őshonos fák telepítésével.
Az utógondozás keretében továbbra is tervezzük a Zöld Kommandó folyamatos jelenlétét a külterületeken.

Cserged Csaba
Urbanisztikai ügyintéző

Szólj hozzá!

Címkék: hulladék takarítás eger megyei jogú város önkormányzata agria polgárőr egyesület egri polgárőrség városgondozás eger kft.

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr212246096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása