egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár programja a Föld Napján

2013.04.21. 10:56 egrita

A Könyvtár programja

  • Gárdonyi természet kalendáriuma
  • Szórakoztató és ismeretterjesztő olvasmányok, feladatok a természetről, Gárdonyi Géza tollából, a Bródy Sándor Könyvtár sátrában, a Föld Napján!

Sok szeretettel várjuk a természet iránt érdeklődő és játékos kedvű gyermekeket, kicsiket, nagyokat, április 22-én, a Föld Napján. Számukra játékos feladatokat, érdekes fejtörőket, totókat kínálunk.
Betekintést nyerhetnek városunk egyik legjelentősebb irodalmi alakja, Gárdonyi Géza természettel kapcsolatos munkáiba. A Gárdonyi jubileum kapcsán számos Gárdonyi kiadványt ajánlunk a látogatók figyelmébe (versesköteteket, mesés könyveket, ifjúsági irodalmat). Mindezek mellett a természettel, környezetvédelemmel, állatvilággal kapcsolatos igényes kiállítású, album jellegű köteteinket, képeskönyveinket kínáljuk a résztvevőknek.
A feladatlapok ügyes kitöltőit ajándéktárgyakkal, valamint ingyenes könyvtári tagsággal jutalmazzuk.

A Könyvtárról

konyvtar_logo_1.jpgA Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár értéket és tudást közvetít. Az évszázadok alatt összegyűjtött és megőrzött ismeretanyag közkinccsé tételével, a hagyományos és elektronikus információhoz való szabad hozzáférés biztosításával hozzájárul a tudásalapú társadalom építéséhez, a digitális írástudás elsajátításához. A felhasználók igényeinek megfelelő szolgáltatásaival segíti a tanulást, a művelődést, lehetőséget biztosít, alternatívát kínál a szabadidő minőségi eltöltéséhez, kiemelt feladata a gyermekek olvasóvá nevelése. Mára hagyománnyá vált, hogy a könyvtár falain kívül is népszerűsíti szolgáltatásait, kapcsolódva különböző országos és helyi eseményekhez, rendezvényekhez.

A Könyvtár további programjai

  • Gárdonyi Géza születésének 150. évfordulója tiszteletére a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár 2013. március 1 - 2013. május 23. között az író munkásságának alaposabb megismertetésére három hónapon át tartó, három fordulós, szellemi és ügyességi játékot indított az olvasni, játszani szerető általános és középiskolás diákok számára. A vetélkedőn minden előzetesen jelentkező iskolából 20 fő vesz részt, 4x 5 fős csapatokban.
  • Öko filmklub 2013. 04. 16. 18 órakor a Bródy Sándor Könyvtár Böngészőjében
  • Magyar klasszikusok új köntösbe: Kölcsey Ferenc - Takaró Mihály irodalomtörténész előadása 2013. 04. 23. 16 órakor a Bródy Sándor Könyvtár Böngészőjében

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr1005237239
süti beállítások módosítása