egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Lakcímke tájékoztató a társasházi közös képviselők körében

2009.05.28. 19:10 mmebukk

A társasházi közös képviselőket tájékoztatta az épületek energiatanúsítványáról a Lakcímke kampány keretében a Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület. 2012-től már a használt épületek eladásakor és bérbeadásakor is kötelező lesz tanúsítványt készíttetni.
A Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület is kapcsolódott ahhoz az országos programhoz, amelyet az Energiaklub indított. Tartottak lakossági tájékoztatást, több tanácsadást; záró rendezvényként pedig a társasházak közös képviselőit tájékoztatták.
2009 jan. 1-jétől az új, 2012-től pedig a régi építésű lakások is csak energiatanúsítvánnyal adhatók el ill. bérbe– mondta a szervező Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület elnöke, Klein Dávid.
Hallhattak előadást a képviselők az energiatanúsításról, az energiatudatos felújításról. Kiderült az is: fel kell mérni, hol vannak a legnagyobb energiaveszteségek, tervet kell készíteni. Nem csak a falakat kell hőszigetelni, beletartozik az energiatudatos felújításba a mennyezet szigetelése; az ablakok, fűtési rendszer, gépészet felújítása.
Szeleczki János alpolgármester a fórumon elmondta: a társasházak megújulását a város támogatja. Ha valaki energiatanúsítványt kíván kiállíttatni a lakásáról, az építészkamaráknál találja az arra jogosultak jegyzékét. A lakcímke kampány szlogenje: csökkentse energiaszámláját, otthona értékét növelje!
Forrás: Tv Eger Keszthelyi Valéria, 2009. május 25.
Tv Eger által készített videó megtekintése
Bővebben a lakcímkéről

Szólj hozzá!

Címkék: lakcímke

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr961149547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása