egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Kell egy men(hely)!

2009.07.26. 09:12 torosziget

A megunt, kóbor, bántalmazott, beteg állatok részére létesülő menhely létrehozásáért és az állattartási rendelet módosításáért kezdett aláírásgyűjtésbe a Vidám Mancsok Állatvédő Egyesület. Botka Tímea, az egyesület elnöke, az állatok védelmében küzdő szervezet céljai eléréséért, 1680 aláírást nyújtott át Vincze István aljegyzőnek ma délelőtt, a városházán.

Jelenleg is megoldatlan, a kóbor állatok sorsa Egerben. A hatályos törvényi szabályozás elavult, az önkormányzati rendelet módosítása pedig az állatvédők szerint nem hoz eredményt. Ezért kezdett aláírásgyűjtésbe a Vidám Mancsok Állatvédő Egyesület. Elmondásuk szerint a hatóságoknál rendszeresen falakba ütköznek,

Egerben nem túl nagy a kóbor állatok száma, de hogy az ilyen elvadult, éhes állatok veszélyt is jelenthetnek a lakosságra, az vitathatatlan. Az állatvédők szerint egy olyan menhelyre van szükség, ami minden gazdátlan kedvencet képes befogadni. Ahol egymástól elkülönítve lehet tartani a fiatal és idős, egészséges és beteg négylábúakat, állatorvosi és higiéniai ellátást biztosítva számukra.

A rossz szabályozással kapcsolatban, Botka Tímea egy idős asszony esetét említette, akit szabálysértés miatt 3 nap közmunkára ítéltek. A 73 éves nő bűne, hogy hangosan ugató kutyája zavarja mások nyugalmát, és a póráz nélkül sétáltatott kutyája után nem szedi össze az ürüléket. Az első esetben a betanított, életmentő kutyaugatás, az idős hölgy rosszullétét jelzi a lakásban, a második tény pedig a kutyapiszok tárolására alkalmas ládák hiányát mutatja.

A városban kóborló kutyák, macskák veszélyesek, mert betegségeket terjeszthetnek, akár emberre akár egymásra is átvihetik a parazitás fertőzéseket. A vad éhes állatok harapnak is ha közelítenek feléjük. A veszettség is emberre veszélyes betegség.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a Vidám Mancsok Állatvédő Egyesület egy dinamikusan fejlődő szervezet, sok aktivistával, szponzorokkal, támogatókkal és adományokkal. Együttműködésüket felajánlották a szóban forgó, leendő menhely működtetéséhez, amihez az Önkormányzati források nem elégségesek. Remélhetőleg az állategészségügyi szakemberekkel és a várossal való együttműködésük révén megvalósulhat egy ilyen típusú, régóta szükséges létesítmény.

Forrás: egriszin.hu 2009. július 23. írta: Holló Miklós

Szólj hozzá!

Címkék: állatvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr811268735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása