egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

A kő marad: éjjel-nappal blokkolják a kamionokat a Tarna mentén

2009.08.04. 00:27 torosziget

Kőkútpuszta is részt vesz a Tarna menti „blokádban”, amit augusztus 10-én kezdenek meg a Tarna menti települések. 

Immáron eldőlt: augusztus 10-e, hétfő reggel hat órától demonstrálnak majd a Tarna menti falvak a veszélyes, s a településeket igencsak megterhelő közúti kőszállítás ellen. A tiltakozó települések köre kibővült a teherkocsik forgalmától ugyancsak sújtott, közigazgatásilag Sirokhoz tartozó, ám a valóságban kilométerekkel odébb fekvő Kőkútpusztával – tudtuk meg Farkas László Márton aldebrői polgármestertől, a Tarna menti Kistérségi Területfejlesztési Társulás elnökétől.

A társulás hétfőn délután Tarnaszentmárián tartott ülésén véglegesítették az akciót, a megbeszélésen jelen volt Tuza Gábor kőkútpusztai részönkormányzati képviselő is. Első lépcsőben 10-étől 14-ig, péntekig tart az egyidejű, folyamatos, éjjel-nappali, jobboldali félpályás útlezárás az érintett falvakban, Sirok-Kőkútpusztán, Tarnaszentmárián, Verpeléten, Feldebrőn, Aldebrőn, Tófaluban, Kápolnán, Kompolton és Kálban.

Ám a rendőrségen augusztus 31-ig jelentik be a demonstrációt, azaz a hónap végéig bármikor újra feállhat a forgalomlassító „blokád”. Az egyes községekben kijelölték és a rendőrökkel végig is járták a helyszíneket, megszervezték a biztosítást.

Forrás: heol.hu 2009. augusztus 3.

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr211287258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása