egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

A Bükk rejtett értékeit kutathatják a versenyzők

2009.10.23. 12:30 torosziget

A nagy sikerre tekintettel ebben a tanévben is elindítja a „Rejtett értékeink” című vetélkedősorozatot a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.

A játékos vetélkedő célja, hogy az iskolás csoportok és a felnőtt csapatok bejárjanak egy-egy tájvédelmi körzetet a kijelölt túraútvonalon, kitöltsék a kapcsolódó feladatlapokat, s ezáltal megismerjék a kevésbé látogatott területeket. A verseny három fordulóból áll. A teendőket, s a bővebb tájékoztatást az interneten, az igazgatóság honlapján találják meg a jelentkezők.

Egy-egy feladat megoldására és a túra bejárására két hónap áll rendelkezésre. A felstőtagozatosokból vagy középiskolásokból álló csapatokat maximum öt diák és egy felkészítő tanár alkothatja. A felnőttek egyénileg vagy ugyancsak legfeljebb öt tagú csapattal nevezhetnek. A versenyzőkre minden fordulóban értékes nyeremények – könyvek, kiadványok, ajándéktárgyak, bemutatóhelyi belépők – várnak.

A vetélkedősorozat főnyereménye: az első három helyezett egy hétvégi szálláslehetőséget kap az igazgatóság területén lévő vendégházban. A játékhoz menet közben is csatlakozhatnak az érdeklődők. A végső eredményhirdetés 2010. május 10. a madarak és fák napján lesz.

A Bükki Nemzeti Park honlapja > 

Forrás:
heol.hu  2009. október 23.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr921469546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szöszkehölgy 2009.10.28. 12:52:18

Több ilyen kezdeményezés kéne, a gyereke nagy részének fogalma sincs arról, hogy milyen fák, madarak élnek az a körülöttük lévő világban.. :(
süti beállítások módosítása