egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Eger kerékpárosbarát település lett

2009.12.23. 13:10 torosziget

Egy hír az eger.hu-ról komment nélkül:
- Ugyanez a téma a heol.hu-n
- Részletes városházi sajtóanyag az
egriszin.hu-n 

Kerékpárosbarát Település lett Eger. Városunk ugyanis sikerrel szerepelt a „Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium” és a „Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium” közös pályázatán, amelynek során megvizsgálták Eger kerékpáros stratégiáját, a kerékpáros infrastruktúra és szolgáltatások minőségét, illetve a kerékpározás népszerűsítését is.

A kerékpáros forgalom részarányának növelése az Európai Unió legtöbb országában, így Magyarországon is kormányzati célkitűzés. Ennek eredményeként a tagállamok egy részében a kerékpározás már ma is jelentős mértékben hozzájárul a környezetbarát, fenntartható közlekedéshez. A kerékpározás a városi közlekedésben az egyik legalacsonyabb helyigénnyel rendelkezik, a leggyorsabb rövidtávon, mert nem kell számolni a közlekedési dugókkal és a parkolóhely keresésre fordított idővel. Ugyan városunkra jelenleg még kevésbé jellemzőek a közlekedési dugók és a parkolóhelyekkel kapcsolatos problémák, úgy gondoltuk, hogy a környezet tudatos és egészségformáló közlekedési forma népszerűsítése kiemelt fontosságú feladat.

A Kerékpár utak kiépítése és a kerékpáros hálózat fejlesztése mellett fontos a „kerékpárosbarát” környezet megteremtése is. Éppen ezért Eger településfejlesztési koncepciójában nem csak meglévő és rövidtávon megvalósítható kerékpár utak szerepelnek, hanem a teljes, környező településekkel kapcsolatot teremtő kerékpárutas hálózat megteremtése is. Fontos továbbá a kerékpártárolók rendszerének kialakítása is, melynek egyszerre kell átgondoltnak és környezet tudatosnak lennie úgy, hogy közben megjelenésével megfeleljen a műemléki és nagyvárosi környezet kihívásainak is.

A Városfejlesztési és –üzemeltetési Iroda számára rendkívül nagy öröm, hogy a pályázat keretei között bemutathatta a város kerékpáros közlekedéséért tett erőfeszítéseit, melyet a Bringaút Egyesülettel karöltve készítettünk el. A pályázat elbírálásánál valamennyi pályázó között a legjobb és egyben kiemelkedő eredményt értük el, mellyel elnyertük a „kerékpárosbarát település” logó használatának a jogát, illetve különdíjban is részesültünk.

Az elismerő okleveleket december 22-én délelőtt 10:00-kor, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumban Szabó Imre miniszter, dr. Oláh Lajos államtitkár és Pataki Ibolya, a KMSZ főtitkára fogják átadni – tájékoztatott Gadavics Gyula, a Városfejlesztési és –üzemeltetési Iroda vezetője.

Forrás: eger.hu

És egy kép a 2009 áprilisi egri Critical Mass kerékpáros felvonulásról:

Szólj hozzá!

Címkék: eger önkormányzat kerékpár

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr901617826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása