egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Új odúkkal bővült az érsekkerti énekesmadár odútelep

2010.03.09. 15:27 mmebukk

2010. március 7-én vasárnap délelőtt a hideg és hó ellenére kis csapat gyülekezett az egri Érsekkertben, hogy kitakarítsák a Magyar Madártani Egyesület Bükki helyi csoport által tavaly kihelyezett odúkat. Az odúk takarítását két szempont miatt is fontos elvégeznünk. Az odúkban évről-évre olyan nagy mennyiségű fészekanyag halmozódhat fel, hogy attól a madarak nem tudnak fészket építeni. A másik, amiért fontos a tisztítás, hogy az előző évi fészekanyag eltávolításával megszabadítjuk az odút a „hívatlan vendégektől”, a parazitáktól, melyek betegségeket terjesztenek.
A takarítás mellett 15 új odú került ki a parkba, így 25 odú várja a biztonságosabb fészekre vágyó madarakat. Ahogy a képen is látható, nemcsak madarak foglalják el a kis lakásokat, hanem olykor rágcsálók is szívesen vernek tanyát az odúkban.
Képek>>>

Következő programunk:
Felsőtárkányi odútelep tisztítása
2010. március. 14. (vasárnap) délelőtt 10 óra
Találkozó: Felsőtárkány, Nyugati Kapu Oktató-és Látogatóközpont

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: program mme odútakarítás magyar madártani egyesület bükki helyi csoport

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr531824127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása