egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Megérkezett az első gólya megyénkbe

2010.03.25. 12:10 mmebukk

Az idén úgy tűnik, a Mónosbélben fészkelő fehér gólya pár egy tagja érkezett meg leggyorsabban a telelő helyéről Heves megye észak-nyugati részére. Szóbeli beszámolók alapján 2010. március 20-án észlelték először (köszönet Murányi Ferencnek), de a mai nap során sikerült először lencsevégre kapni a fészkében ülő, tollászkodó gólyát. A madár ránézésre egészségesnek, élénknek látszik, a hosszú út fáradalmait kipihente, hamarosan megérkezhet a párja is, hogy ismét sikeres költésbe kezdjenek.
 
A gólyák hazaérkezését több internetes honlapon is követhetjük és feltölthetjük megfigyeléseinket is (www.springalive.net és a www.golya.mme.hu oldalakon), illetve bepillanthatunk a nagyhalászi fehér gólyák magánéletébe is a fészekhez kihelyezett webkamera segítségével (http://golya.mme.hu/golyakamera/kamera.php).
 
Pásztor Zoltán, MME Bükki helyi csoport

Szólj hozzá!

Címkék: mme fehér gólya magyar madártani egyesület bükki helyi csoport

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr281867484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása