egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Sarlósfecskék védelme Egerben

2010.08.05. 11:49 mmebukk

A sarlósfecske (Apus apus) mára tipikus városi madárrá vált. A régebben faodvakban és sziklák repedéseiben költő madarak, mostanra főleg az emeletes házak szigetelési hiányosságaiban rakják le tojásaikat. Sajnos épp ezért, a nyári felújítási programok során rengeteg fészek megy tönkre, fióka és tojás pusztul el. Ezt a problémát az MME Bükki helyi csoport Önkéntesei speciális, sarlósfecskék számára készített mesterséges odúkkal próbálják megoldani. A program az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Civil Alapja, Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat Építésügyi Irodája és az Evat Zrt. Támogatásával valósult meg.
Az MME Bükki helyi csoport szervezésében, az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is felmértük az Egerben élő állományt. Június 16-án, 8 potenciális helyszínen összesen 116-131 példány került a szemünk elé. Ebben az időben még a fiatalok nem repültek ki, így ezért a tényleges egyedszám némileg magasabb lehet.

A felmérésben és az odúk elkészítésében részt vettek: Fekete Judit, Gáspár Gabriella, Rausz Rita, Szabó Bence, Pásztor Zoltán, Széles Tamás, Tóth Péter, Farkas Szabolcs, Tóth László és Balázsi Péter.
Balázsi Péter MME Bükki helyi csoport

Szólj hozzá!

Címkék: mme sarlósfecske városi madaraink magyar madártani egyesület bükki helyi csoport

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr642200540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása