egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Beli Buba Kötődő és Környezettudatos Szülők Klubjának programja a Föld Napján

2011.04.04. 13:37 mmebukk

 

Beli Buba Kötődő és Környezettudatos Szülők Klubjának programja a Föld Napján
(2011. április 20.)



Természetközeli gyermeknevelés 21. századi bemutatása. Mosható pelenka tanácsadás, próbahordozás

  • Bemutatjuk a mosható pelenkák sokszínűségét és használatuk egyszerűségét, gazdaságosságát. Felvonultatjuk a mosható pelenkák széles választékát,  és  lebomló eldobható pelenkát is. Megmutatjuk, milyen praktikus és nagyszerű, mint a mamának, mint a babának testközelben utazni, mely módon egyszerűbbé válik a tömegközlekedés használata is.
  • A hozzánk érkező kisgyerekek (vagy akár felnőttek), kipróbálhatják, mennyi idő egy játékbabát bepelenkázni mosható pelenkába, míg a nagyobbakat egy teszttel várjuk, melyen a környezettudatos babagondozással kapcsolatban válaszolhatnak néhány meglepő kérdésre.
  • Az érdeklődők a klub hordozóeszközeit is kipróbálhatják egy parkbeli séta erejéig, akár saját babával, akár súlyozott gyakorlóbabával.
  • A rendezvény ideje alatt szoptató-sarokkal és pelenkázóval várjuk a kismamákat, és környezettudatos játékokkal a kicsit nagyobbakat.
  • Ha nálunk cserél valaki pelenkát, a baba popsijára egy öko eldobható pelenka kerül, a készlet erejéig.


A Klub bemutatása:

A Beli Buba  Kötődő és Környezettudatos Szülők Klubja azért alakult, hogy az anyukákkal megismertessük a babahordozást, mosható pelenkázást, a környezetvédelem, otthon , könnyen elérhető módjait, a gyermeknevelési módszereket. Fontos, hogy az anyukák  támogatást kapjanak az elhatározásiak megvalósításához..
 
Önsegítő csoportként, cégektől, márkáktól, és reklámoktól mentesen működünk. A klubfoglalkozások ingyenesek, a klub rendezvényein való részvétel semmilyen anyagi kötelezettséggel nem jár. A klubnak bárki tagja lehet, mindenkit szívesen  látunk.
A klubfoglalkozások egész évben folyamatosan, havi két  alkalommal, a tagok és érdeklődők kérésére hétköznap, délelőttönként vannak. Egy-egy foglalkozás időtartama 1,5-2 óra.

A klubnak saját könyvtára van a kötődő, környezettudatos nevelés szakirodalmaiból. Klubtagjainak kölcsönzésre, megismerésre, kipróbálásra biztosít mosható pelenkát és ortopédiailag helyes hordozóeszközöket.
Több éve részt veszünk városi rendezvényeken, és évente egyszer megtartjuk a Babahordozó Hét programsorozatunkat is, egyidőben a világ többi nagyvárosával.
Különösen szívesen veszünk részt környezetvédelmi rendezvényeken, de akár falunapokon is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr342798698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása