egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Bringaút Közhasznú Egyesület programja a Föld Napján

2011.04.04. 13:49 mmebukk

Bringaút Közhasznú Egyesület programja a Föld Napján
(2011. április 20.)


  • KRESZ-totó
  • kerékpározási szokások felmérése kérdőívvel,
  • leggyakoribb kerékpáros balesetek bemutatása és a megelőzési lehetőségek

A Bringaút Egyesület sátránál KRESZ-totóval várjuk a látogatókat, illetve egy, a kerékpározási szokásokat felmérő kérdőívvel. A totót és a kérdőívet kitöltőket kis fűmag-csomaggal, illetve fényvisszaverő matricával ajándékozzuk meg. Az egyesület sátránál megtekinthető lesz egy demonstráció a leggyakrabban előforduló kerékpáros közlekedési balesetekről, és azok megelőzéséről olvashatnak a látogatók.

A Bringaút Közhasznú Egyesület bemutatása:

Az egyesület megalakulásakor alapvető céljaink között szerepelt egy tömegbázissal rendelkező kerékpáros civil szervezet létrehozása, valamint a fővárosi kerékpárutak rendben tartása (Bringaút Kommandó). Az elmúlt évek során azonban más feladatok is megtalálták csapatunkat. Állandó résztvevői lettünk először Budapesten, majd Egerben a Föld Napja illetve Mobilitási Hét rendezvényeknek, két éve foglalkozunk a Kerékpáros Magyarország Szövetség létrehozásával, illetve működtetésével, minden évben több tucat szakvéleménnyel támogatjuk a kerékpáros infrastruktúra-fejlesztésre pályázó önkormányzatokat, de az első két Bringázz a Munkába (BAM) kampányt is egyesületünk szervezte és bonyolította le. Elvégeztük az EuroVelo6 nyomvonal bejárását és táblázási tervét is elkészítettük, továbbá az EuroVelo11 nyomvonaltervének elkészítésében és bejárásában is részt vettünk. Részt vettünk továbbá a Kerékpárút Nyilvántartó Alrendszer (KeNyi) alap adatainak begyűjtésében a 2008-as évben. 2009-2010-ben a TÁMOP projektünkhöz kapcsolódóan több mint 40 előadást, szemináriumot illetve konferencia-jellegű rendezvényt bonyolítottunk le országszerte, melynek fő témái a kerékpáros infrastruktúra-fejlesztés, BAM, KBM, KBT projektek népszerűsítése, valamint gyerekek, fiatalok kerékpáros közlekedésbiztonságra oktatása. 2009-ben elindítottuk és két alkalommal le is bonyolítottuk a kerékpár adomány programunkat, melyet 2011-től szeretnénk újra indítani.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr162798734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása