egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület programja a Föld Napján

2011.04.04. 14:55 mmebukk

 

Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület  programja a Föld Napján
(2011. április 20.)
 


  • Faunisztikai mintavételezés és határozás az Eger-pataknál

A faunisztikai mintavételezésre a csoportok minden órában indulnak az Egyesület sátrától.
Faunisztikai mintavételezés az Eger-pataknál, ahol a gyerekek testközelből figyelhetik meg a vízben élő gerinctelen és gerinces állatokat. Az Eger-patak állatvilági című terepi, képes ismeretterjesztő füzetünk segítségével ők maguk határoznak meg az állatokat, majd az egyesületünk sátránál rajzverseny és sziluettek alapján felismerő verseny lesz a pataknál megfigyelt állatokból. A sátrunknál egy akvárium is lesz, hogy ott is megfigyelhessék az állatokat a gyerekek. A teljes program időtartama alatt szemétszedésre buzdítjuk a résztvevőket, ehhez kesztyűt és zsákokat is biztosítunk.

  • Rajzverseny és felismerő verseny a pataknál megfigyelt állatokból

A rajzverseny 9-től 15-ig tart. Az ez eredményhirdetést ezt követően lesz.

A Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület bemutatása:

A Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület 2003. június 21-én alakult Egerben. Alapításakor elsődleges célként a bükkaljai kaptárkövek védelmét, invazív fajoktól való mentesítését, rehabilitációját és bemutatását tűztük ki célul, hogy a Bükkaljának ezek az egyedi és különleges formájú sziklaalakzatai megőrződjenek az elkövetkező nemzedékeknek.

Alakulásunk óta tevékenységi körünk jelentősen bővült, így ma már nemcsak a kaptárkövek megőrzésével foglalkozunk, hanem az élő és élettelen természeti értékek és kulturális örökségünk védelmével, az ehhez kapcsolódó tudományos tevékenységgel, ismeretterjesztéssel, környezettudatos neveléssel, információnyújtással, a fenntartható fejlődés gyakorlatának népszerűsítésével és a régióban található hátrányos helyzetű térségek alternatív fejlesztési lehetőségeinek felkutatásával.

A több mint egy évtizedes munkánk legnagyobb szakmai elismerése az Európai Táj Egyezmény Nemzeti Koordinációs Bizottság által az Európa Tanács Táj Díjára történő felterjesztésre kiírt 2010. évi nemzeti szintű pályázaton elért első helyezés, amivel elnyertük a jogot, hogy képviseljük hazánkat a Európa Tanács Táj Díja 2011. évi pályázatán.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr62798892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása