egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

„Kézen fogva a Természettel” - A Föld Napja Egerben

2011.04.04. 12:50 mmebukk

Idén 5. alkalommal rendezik meg az egri „Kézen fogva a Természettel” elnevezésű programot az Érsekkertben. Az esemény főszervezője az egri Önkormányzat. A programokat az egri környezet-és természetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek és kulturális intézmények biztosítják. Az idén - rendhagyó módon - az iskolai tavaszi szünet miatt április 20-án várnak mindenkit. Ebben az évben a rendezvény védnöke a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság. Évente új és új szervezetek, intézmények csatlakoznak a szervezőkhöz.
2011-ben a Bródy Sándor Megyei Könyvtár, az Egri Kistérség Többcélú Társulása, az Egri Kertbarát Kör és a Heves Megyei Önkéntes Centrum társul a rendezvényhez.
Tavaly közel 2000 diák látogatott ki az eseményre.
A rendezvény célja felhívni a gyermekek és a felnőttek figyelmét arra, hogyan lehet a helyi környezeti adottságok figyelembe vételével környezettudatosan, egészségesebben élni. Tudni, hogy mit tehetünk mi magunk is a jobb, utódaink élhetőbb jövőjéért, városunkért, FÖLDÜNKÉRT.
Ebben az évben is környezet –és természetvédelmi játszóházakkal várják a látogatókat délelőtt 9 és délután 16 óra között, szeretett városunk zöld szívében.

A részletes programot itt olvashatják>>>

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr522798586

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kutas József - A BOSSZÚ 2011.04.04. 19:11:42

Tavaly a telkünkön tanyát ütött néhány vakond (Talpa europaea), pompás földpiramisokkal kápráztatva el a közömbös és független szakértőket: rigókat, galambokat, néhány arra tévedő kóbor macskát, s ezek persze nem voltak tudatában, hogy a bársonyos bund...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása