egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Szeptember 22. szombat - Európai Autómentes Nap

2012.09.12. 01:32 egrita

Az Egri Civil Kerekasztal Szabadidő Szekció programja az Eger Ünnepén
Helyszín: Eger, Érsekkert tópart

  • 09.30 -11.30 Kerékpáros ügyességi verseny - HMKH Közlekedési Felügyelőség, Dobó István Nyugdíjas Klub
  • 09.30 -11.30 Kerékpáros KRESZ-TOTÓ, játékos vetélkedők, elektromos kisautó- Heves Megyei Rendőr-főkapitányság
  • 09.30 -11.30 „Gurulj a múltba" – játék régi gyermek járművekkel – Forrás DSE
  • 09.30 -11-30 „Szuperbringa program” kerékpárok felszereltségének vizsgálata - verseny a „Legfelszereltebb kerékpár” címért
  • „Mozgásvilág” ügyességi akadálypálya Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve
  • 10.30 -11.30 Tapasztalatcsere a „Testvérvárosok konferenciájának” résztvevőivel - cseh, szlovák, lengyel, ukrán civil szervezetek látogatása a programon
  • 12.00 -16.00 Kerékpár túra a felsőtárkányi Napsugárpihenőhöz - Forrás DSE, Agria Speciális Mentők. - A Felsőtárkányi Harmunikus Fejlődés Egyesület tagjai vendégül látják a Szabadidő Szekció tagjait a kerékpár túra végén a Napsugár Pihenőnél.


Kiegészítő programok:

10.00 -11.30 Játszóház:

  • Autómentes Nap kitűző készítés – Forrás DSE
  • Repülőmodell készítés – Sirály Modellező Klub
  • „Kerékpárral a jövőbe” –rajzverseny – Egri Nők a Városért Egyesület
  • Repülő és autómodell bemutató - Sirály Modellező Klub

09.00 -17.00  „Kaland Park” Agriaspec módra - Agria Speciális Mentők
09.00 -17.00 „Úgy játszanék veled” -  népi szabadtéri ügyességi játékok - 212. Bornemissza Gergely Alapítvány

Szabadido_szekcio_logo.jpgAz Egri Civil Kerekasztal Szabadidő Szekcióját jelenleg 25 civil közösség laza szerveződése alkotja. Az alapító természetjáró közösségeken kívül ma már munkájuk nyilvánossága nyomán tevékenységük megmutatkozik többek között a környezetvédelem, a tömegsport, az egészséges életmód területén, ismertek a családok, a fiatalok, az idősek körében egyaránt.
Egész éves tevékenységüket, terveiket hagyományosan, minden évben, egy közös „Programfüzetbe” gyűjtik össze, és jelentetik meg több száz példányban.
A szekció valamennyi egyesülete, alapítványa, elkötelezett híve a környezettudatos életre nevelésnek, ezért szívesen vesz részt az ilyen irányú városi rendezvények megszervezésében, megvalósításában.

Szeptember 22. szombat 10:00
Családi kirándulás a Bábafához az ÖSSZHANG Közhasznú Egyesülettel
(Közepes nehézségű erdei gyalogtúra - a 4-5 éves gyerekek, várandósok végig szokták gyalogolni- kisebb gyerekkel, vagy kisbabákkal érkezőknek hordozóeszközt, és szaksegítséget a használatához biztosítunk,  ének, játék; uzsonna a hazaiból)

Indulás: Bélapátfalva Hársas völgyi erdészház (Telekessy Üdülő)
kijutási lehetőségek: Eger Autóbusz Állomásról 8.20h-kor induló távolsági autóbusz

közelbaba.jpg2011-ben azért jött létre a Közelbaba a korszerű és Hasznos Tudásért Közhasznú Egyesület; röviden KÖZELBABA KHE, hogy a szülőknek, leendő szülőknek, érdeklődőknek hasznos tudást nyújtson a babagondozással, és a családi élettel kapcsolatban. E tudással sokszor a múltba nyúl vissza, felhasználva a régi idők tapasztalatait, és ötvözve a mai kor technikai újításaival, eszközrendszerével. Hordozókendő, mosható pelenka, a technika vívmányai nélküli játékok, foglalkozások, mind az általunk javasolt segítségek a gyerekneveléshez, de tudnunk kell, ezeknek a mai modern formáiról is.
 
Szülői viselkedésünk, kapcsolatunk környezetünkkel és társainkkal rövid és hosszú távon megalapozzák gyermekünk jelenét és jövőjét.
Célunk, hogy a szülők kellő tájékoztatást kapjanak, mely tudás felhasználásával optimálisan el tudják dönteni mely megoldás lehet számukra hatékony. Szabad döntést csak megfelelő információk birtokában hozhatunk.
Elsődleges célunk, hogy a szülők folyamatos támogatást kapjanak, mind a kötődő nevelés, a válaszkész babagondozás, mind a szoptatás sikeres folytatásához.

Szeptember 22. szombat 17:00 - 18:30
Critical Mass - Bringás felvonulás

Cél továbbra is a városi bringázás népszerűsítése és az, hogy felhívjuk a döntéshozók figyelmét arra, hogy Egerben is szükség van a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésre.

Indulás és érkezés: Dobó tér

Szervező: Part Egyesület
Részletek: www.partmagazin.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr454761936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása