egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Megjelent a Zöld Horizont - Kozmikus sebhely Magyarországon!

2013.07.18. 06:00 egrita

Meteoritkráter rejtőzködik a Bükki Nemzeti Park területén? A napokban megjelent Zöld Horizont 24-25. számában egy 20 millió évvel ezelőtti meteorit-becsapódás után nyomozunk. Bizonyos geológiai és felszínalaktani jelenségek felvetik egy hajdani impakt esemény lehetőségét.

A 8-9. oldalakon olvasható írás számbaveszi a Bükkben, a Hór-völgy – Hosszú-völgy térségében azokat a geológiai-geomorfológiai formajegyeket, jellemzőket, amelyek egy kozmikus katasztrófa lehetőségét vetik fel. A feltételes módban megfogalmazott „gondolatkísérlet” mellett számos más izgalmas témáról olvashatunk a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság periodikájában. Például az alföldi hosszanti sánc-árkok (a Csörsz-árok rendszerének) térképen, űrfelvételen, terepen történő megjelenéséről; a Szádvár megmentéséért folytatott összefogás eredményéről; a természetvédelem és a vadgazdálkodás kapcsolatáról; az Aggteleki-karszton folyó vízalatti barlangkutatásról, a karszt csigafaunájáról; a változó bükki madárvilágról és még sok minden másról.

Bővebben: Zöld Horizont 24. száma

http://lithosphera.hu
Baráz Csaba - (BNPI)

Szólj hozzá!

Címkék: bükki nemzeti park igazgatóság

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr555412328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása