egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Közelbaba Közhasznú Egyesület programja a Föld Napján

2013.04.16. 23:04 egrita

Helyszín: 7. sátor

Az Egyesület programja

  • Kiállítás a természetközeli babagondozás előnyeiről, illetve újrahasznosított tárgyak készítése együtt.
  • Programunk során megismerhetik a természetes babagondozás módjait és eszközeit az érdeklődők, úgy, hogy közben nem rugaszkodunk el a XXI- századtól.
  • Kipróbálhatók a hordozók, saját gyerekkel, vagy gyakorlóbabával, bemutatjuk a mosható pelenkák fajtáit. Kiállításunkon bemutatjuk, mennyivel kevésbé környezetszennyező, és olcsóbb a mosható pelenka használata.
  • Megmutatjuk azt is, hogyan lehet háztartási hulladékból hasznos és esztétikus tárgyakat készíteni. ehet ez játék, vagy csak egy olyan eszköz, amiből ezután nem kell újat vásárolni, újabb és újabb adag hulladékot termelve.


Az Egyesület bemutatása

2011-ben azért jött létre a Közelbaba a korszerű és Hasznos Tudásért Közhasznú Egyesület; röviden KÖZELBABA KHE, hogy a szülőknek leendő szülőknek, érdeklődőknek hasznos tudást nyújtson a babagondozással, és a családi élettel kapcsolatban. E tudással sokszor a múltba nyúl vissza, felhasználva a régi idők tapasztalatait, és ötvözve a mai kor technikai újításaival, eszközrendszerével. Hordozókendő, mosható pelenka, a technika vívmányai nélküli játékok, foglalkozások, mind az általunk javasolt segítségek a gyerekneveléshez, de tudnunk kell, ezeknek a mai modern formáiról is.

közelbaba.jpgSzülői viselkedésünk, kapcsolatunk környezetünkkel és társainkkal rövid és hosszú távon megalapozzák gyermekünk jelenét és jövőjét.
Célunk, hogy a szülők kellő tájékoztatást kapjanak, mely tudás felhasználásával optimálisan el tudják dönteni mely megoldás lehet számukra hatékony . Szabad döntést csak megfelelő információk birtokában hozhatunk.
Célunk, hogy a szülők folyamatos támogatást kapjanak, mind a kötődő nevelés, a válaszkész babagondozás, mind a szoptatás sikeres folytatásához.
Fontosnak tartjuk, hogy a szülők és gyermekek számukra hasznos és szükséges ismereteket kapjanak. Értjük ez alatt a szülők képzését, és a gyermekek oktatását is. A gyermekek oktatását a közoktatás mellett, azzal szorosan együttműködve, az egyéni problémákat személyre szabott fejlesztéssel képzeljük el. Á korszerű és hasznos tudás az értelmezésünkben a környezettudatos életvezetés XXI.századi eszközeit jelenti, illetve az ehhez szorosan kapcsolódó egészséges életmódot, mozgást, és helyes táplálkozást.

Az Egyesület egyéb programjai

  • Beli Buba Kötődő és Környezettudatos szülők klubja, minden hét második és negyedik csütörtökjén az EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban.
  • Nemzetközi Babahordozó Hét
  • Születés Hete
  • Mobilitási Hét

Szólj hozzá!

Címkék: undefined

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr965230545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása