egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Kavalkád Egyesület programja a Föld Napján

2013.04.21. 10:39 egrita

A Kavalkád Egyesület a következő programokkal készül a Föld Napjára

Kézműves foglalkozás hulladékból: a résztvevők újrahasznosított anyagokból tárgyakat készítenek;
Szemétválogató diploma: a résztvevők számot adhatnak szelektív szemétválogató ismereteikről, amivel elnyerhetik a „Kiváló szemétválogató” címet
Miniaktivistaképző: „Mit tehetek én gyerekként a környezetemért?”  Nagyon is sokat! Mindenkire szükség van, legyél te is családi miniaktivista! Személyreszabott szerződéskészítés a Kavalkádnál.
Játékpark: ugráló asztal, kötéltánc, kötélmászás, és sok egyéb játék várja az energikus környezetvédőket!

A Kavalkád Egyesületről

A Kavalkád Egyesület elsősorban az oktatás területén működik. Szervezetünk legfontosabb feladata egy demokratikus magántanuló központ létrehozása és működtetése szeptembertől Egerben, Kavalkád Egri Demokratikus Tanulóközösség néven.
 
kavalkad_logo.jpgAktív részesei vagyunk annak a világszerte erősödő mozgalomnak, amely igyekszik felhívni a közösségek figyelmét arra, hogy az oktatási rendszerünk elmaradott, már nem tud megfelelni a jövő globális kihívásainak, ezért alapvető változásokra van szükség. Az iskola még mindig futószalagon gyártja az azonos adathalmazzal megtöltött gyerekfejeket, pedig a társadalomnak önbizalommal teli, kritikus, innovatív személyiségekre van szüksége, akik képesek megállítani az ökológiai katasztrófát, képesek új alapokra helyezni a világgazdaságot, és képesek lerakni egy működő, felelős társadalom alapjait.

Kezdeményezésünkről az érdeklődők bővebben itt olvashatnak: www.facebook.com/KavalkadEger
www.kavalkadeger.blogspot.com
Kapcsolat: egrikavalkad@gmail.com

A Kavalkád Egyesület további programjai

A tavasz számos programot ígér a Kavalkád szervezésében:

Március:
Március 29. (péntek), 15.00: „Furcsa Tojás” – tojásfestő manufaktúra a Kavalkád szervezésében kicsiknek és nagyoknak

Április:
Kavalkád Piknik az Érsekkertben – várunk mindenkit, aki érdeklődik a demokratikus tanulóközösségünk iránt!

Pat Montgomery (USA) – A Clonlara demokratikus iskola egyik alapítója tart előadást az Eszterházy Károly Főiskolán. (Bővebb információ hamarosan a Szakkollégium és a Kavalkád Egyesület oldalán.)

Május:
Marko Koskinen (Finnország) – Finnország első demokratikus iskolája, a Phoenix School alapítója tart előadást az Eszterházy Károly Főiskolán, ahol bemutat egy demokratikus iskolák számára kifejlesztett software-t is. (Bővebb információ hamarosan a Szakkollégium és a Kavalkád Egyesület oldalán.)

Május 18-án Étterem nap  a Kavalkáddal – sok sok érdekes finomsággal várjuk az ínyenceket egy családi program keretében a Kistályai út egyik telkén, a Bolyki Pincészet szomszédságában (Térkép hamarosan a Facebook oldalunkon: www.facebook.com/KavalkadEger).

További programokról itt olvashattok:
www.kavalkadeger.blogspot.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr205237211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása