egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Farkas-gyilkosság

2013.11.02. 11:04 egrita

Állampolgári bejelentést követően a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) természetvédelmi őrszolgálata egy fiatal hím szürke farkas tetemére bukkant a Bükkben.
Az állatot golyós fegyverrel lelőtték. A szürke farkas hazánkban fokozottan védett állat, nem vadászható faj, pénzben kifejezett értéke 250.000,- forint. A Bükki Nemzeti Parkban jól dokumentáltan 2010 óta van jelen a szürke farkas egy kis létszámú populációja, melynek fennmaradását a meggyilkolt hím hiánya komolyan veszélyeztetheti.

Az ügyben természetkárosítás bűncselekménye, orvvadászat, valamint állatkínzás bűntette miatt a BNPI feljelentést tett. A bűntettben a Heves Megyei Rendőrkapitányság nagy erőkkel nyomoz, a tettes mielőbbi kézre kerítése érdekében pedig a BNPI egy természetvédelmi őre nyomravezetői díjként egy havi fizetését fölajánlotta. Kérjük, akinek információja van az esettel kapcsolatban, keresse Igazgatóságunkat (a titkarsag@bnpi.hu címen, illetve a 30/861-3808 telefonszámon) vagy a rendőrséget (a 107-es telefonszámon).

Forrás: www.bnpi.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr825610142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása