egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Öko szemléletű kisközösségeket keres a Védegylet

2009.02.11. 23:14 torosziget

Kaptunk egy levelet a Védegylettől, hogy egy újabb ötletükhöz keresnek olyan közösségi  kezdeményezéseket, melyek az ökológiai szemléletet magukénak érzik. Gondolhatunk itt pl. önsegítő csoportokra, kaláka körökre, telekocsi közösségekre.
Mivel én ilyen vagy ehhez hasonló kezdeményezésekről nem tudok, ezért publikálom a levelet. Hátha...

Kedves Mindenki!

Olyan helyi, kisközösségi, alulról jövő kezdeményezéseket keresünk az országban, amelyek több különféle területen is törekszenek környezetkímélő alternatívák megvalósítására.

A Védegylet által indított (és a jövő nemzedékek ombudsmanja által is támogatott) projekt egyik fő célja, hogy összegyűjtsünk minél több ilyen kezdeményezést az országban  legyenek azok akár falusiak, akár városiak; illetve akár baráti-, akár lakóközösségek), és interjúk segítségével megtudjunk róluk néhány alapinformációt. Még gyerekcipőben járó, pár fős kezdeményezések is érdekelnek bennünket.

Végső soron célunk egyrészt az, hogy föltárjuk, milyen tényezők könnyítik, illetve nehezítik e közösségek létrejöttét és fennmaradását. Másrészt pedig az, hogy e kisközösségeket példaként állítsuk mások elé az országban: "nézzétek, lehet ilyesmit itthon csinálni, itt vannak a működő példák".

Jó néhány ilyen kezdeményezésről már tudomást szereztünk, de bizonyosan vannak olyanok is, amelyekről még nem hallottunk. Éppen ezért nagyon hálásak leszünk mindenkinek, aki figyelmünkbe ajánl egy vagy több ilyen helyi kisközösséget (a lenti e-mail címen).

Köszönettel:

Takács-Sánta András
tsa(kukac)mail.datanet.hu
a projekt koordinátora
Védegylet www.vedegylet.hu

Szólj hozzá!

Címkék: védegylet kisközösség

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr50938030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása