egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Küzdjünk együtt az éghajlatváltozás ellen!

2009.02.16. 20:52 egrizold

„Kapcsold ki!” címmel indított kampányt a Külügyminisztérium, a Környezetvédelmi és Vízügyi minisztérium és az Európai Bizottság január 30-án. A ma délelőtt Egerbe érkezett aktivisták a belváros forgalmasabb pontjain hívják fel a figyelmet a környezettudatos gondolkodás szükségességére.

A Budapest után 10 vidéki nagyvárosba is eljuttatott programról Misszné Mestellér Zsuzsanna irodavezető, valamint a kampány két résztvevője tartott tájékoztatót az Europe Direct Információs Hálózat irodájában.

A négyhetes kampány személyes találkozások, rendezvények, tájékoztatóanyagok és az internet segítségével igyekszik felhívni az ország lakosságának figyelmét az energiagazdálkodás (pazarlás) és az éghajlatváltozás problémáira. A mai nap során városunkban tartózkodó aktivistákkal a belváros forgalmas csomópontjai közelében, valamint az OBI áruháznál találkozhatunk. Ez utóbbi helyszínen az energiatakarékosság lehetséges megoldásait, egy makett-ház felállításával szemléltetik.

A KAPCSOLD KI kampány egyik jelmondata a NE PZRLJ, szellemesen érzékelteti életformánk kíméletlen hatását. A lakosság sokat tehet a szén-dioxid kibocsátás okozta éghajlatváltozás ellen, ha hatékonyan takarékoskodik az energiával. Ennek lehetséges módja, a mindennapi életformánk apró odafigyeléseiben rejlik. Csökkenteni a fűtést, takarékoskodni a villannyal, a telefontöltők használatával, az elektromos készülékeket áramtalanítani, tölthető elemet használni, elzárni a csapokat, mindenki számára elérhető lehet, csak az odafigyelésen múlik.

Forrás: egriszin.hu írta: Holló Miki, 2009. február 16.

Szólj hozzá!

Címkék: éghajlatváltozás minisztérium

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr52947702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása