egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Hatékonyabb energiafelhasználás - Elindult a Rubires projekt

2009.03.25. 08:59 torosziget

A megújuló energiaforrások problémáiról és azok felhasználásáról tartott sajtótájékoztatót ma a Hotel E'Stellában dr. Kovács Tibor, a turizmus tanszék vezetője, a "Rubires" program kommunikációs vezetője.

A projekt célja új technológiák, egy egészségesebb energia-mix alkalmazása az energiatermelésben, amely egyben a gazdasági teljesítőképesség növekedését is jelentheti. Dr. Kovács Tibor elmondta, egy olyan rendszert kell kialakítani, mely a lehető leggazdaságosabban, elsősorban helyi erőforrásokra támaszkodva, a lehető legkisebb környezetszennyezéssel, nagy hatékonysággal tudja biztosítani az energiaigényeket. Regionális piacokat kell létrehozni és megerősíteni azokat, csökkentve ezzel a kiáramló jövedelmeket. Az elsődleges teendők közé tartozik, a kis és középvállalkozások meggyőzése erőművek és egyéb természetes energiafelhasználásra alkalmas beruházások megvalósításáról.
 
A 3 éves projekt 2009 január elsején vette kezdetét és egészen 2011 végéig tart majd. A projekt vezetője a németországi Altmark Regionális Tervezési Hatóság, a résztvevő partner országok: Németország, Lengyelország, Ausztria, Szlovénia, Olaszország és Magyarország. A két magyarországi partner - debreceni Euro-Régió Ház Kht.; Eszterházy Károly Főiskola - közül az EKF, mint kommunikációért felelős partner vesz részt. A 2,4 millió eurós támogatású pályázatot Európai Uniós forrásból, ezen belül pedig a Közép-Európa programból finanszírozzák.

Mi is az a Rubires?
A "RUBIRES" elnevezés, ami egyben a projekt neve is, a "Rural Biological Resources" rövidítése, melynek jelentése: vidéki természeti (erő)források. A RUBIRES elsősorban nem egy tőkeberuházás, hanem egy ösztönző program, mely a megújuló energiaforrások felhasználásának, illetve a földhasználat koordinációjának köszönhetően ösztönzőleg hat majd a gazdasági növekedésre is.

Forrás: egriszin.hu 2009. március 24.

Szólj hozzá!

Címkék: ekf energiahatékonyság

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr881024091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása