egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Illegális hulladéklerakó helyett pihenőhely Almárban

2009.04.26. 11:54 torosziget

Pihentőterületet alakítottak ki az almári pálos kolostorrom környezetében. A munkálatokat annak a programnak a keretében végezték el, amelynek révén Egerben és környékén több alkalommal is szemétszürettel számolták fel az illegális hulladéklerakókat.

Sikeresen pályázott Eger önkormányzata a Civil Kerekasztal Szabadidő Szekciójával és a Városgondozás Eger Kft.-vel a Környezetvédelmi és Vizügyi Minisztériumnál. A „Vedd észre, Tedd szóvá, Szólj rá! Együtt egymásért, egy más környezetért, egy tisztább jövőért” program során 2,2 millió forint támogatásban részesültek. Ebből 6 alkalommal szemétszüretet hirdettek 14 helyszínen, ahol megszüntették az illegálisan lerakott hulladékhalmokat. A munkában a város lakosai – ezen belül több iskola diákjai, s önkormányzati dolgozók – vettek részt.

Az utógondozási program keretében az almári Pálos kolostor környezetében – mely eddig ugyancsak illegális hulladék-lerakóhelyként is funkcionált – a növényzet gondozásával, a bevezető és a belső közlekedő utak feltárásával lehetőséget kívánnak teremteni a kulturált szabadidős és sporttevékenységre. A pihenésre alkalmas területen hulladékgyűjtő edényeket, padokat és asztalokat, valamint a kolostor történetéről szóló, továbbá a természeti értékeket bemutató információs táblákat helyeztek el, s még tűzrakó helyeket is kialakítottak. Az Eger patakon egy gyalogpalló ível át, eddig csak a vizen átgázolva lehetett a túlpartra jutni.

Forrás: heol.hu >   2009. április 26.  N. Z.
heol.hu képgaléria > 

Szólj hozzá!

Címkék: önkormányzat hulladék civilek

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr721087058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása