egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Városházi sajtóanyag kerékpáros témában

2009.05.06. 14:26 torosziget

SAJTÓANYAG - 2009 évi kerékpárutas programról

Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala minden évben erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy városunk kerékpáros közlekedése mind szélesebb körben elérhetővé váljon lakói számára. Ennek megfelelően a jelenleg meglévő kerékpárút nyomvonal bővítését kiemelt fontosságú feladatként kezeljük.

Az alapvető cél egy olyan észak-déli gerincvonal létrehozása, melyre a későbbiekben további kerékpárutak csatlakozhatnak. Ez a nyomvonal az Eger-patak mentén halad, melynek része a már meglévő Érsekkerti és az Északi városrészben található kerékpárút is. A jelenleg még hiányzó szakaszokat pályázati lehetőségek kiaknázásával több lépcsőben szeretnénk megvalósítani.

Ezen szakaszok:
-    Északon a Mária utcát és Árvaközt összekötő szakasz
-    A Dobó-teret és a szűk belvárost átszelő szakasz
-    Az Eszperantó sétány mentén haladó szakasz
-    A Károlyi Mihály utca mentén haladó szakasz
-    A Kistályai úttal párhuzamos szakasz
-    A K2-es út mentén haladó szakasz

A Mária utcát és Árva közt összekötő szakasz terveztetése már folyamatban van és 2009. évben engedélyes tervvel fogunk rendelkezni, ami elengedhetetlen a pályázati lehetőségek kihasználásához.

A szűk belvárost és a Dobó-teret átszelő kerékpárút tervei a Dobó-tér rekonstrukciójával együtt fognak elkészülni, hiszen egy ilyen mértékű beruházástól nehezen választható külön egy azt érintő kerékpárút létesítése.

Az Eszperantó sétány mentén haladó kerékpárútra építési engedéllyel rendelkező tervünk van, mely tervet az idei ÉMOP (Észak-Magyarországi Operatív Program) pályázat keretei között fogunk benyújtani megvalósításra. A Károlyi Mihály úton haladó kerékpárúra is kész tervekkel rendelkezünk és az Eszperantó sétánnyal együtt, kiegészítve néhány kerékpár tárolóval, szeretnék az idei pályázati lehetőséget kiaknázni. Sikeres pályázat esetén, ez év végén, de legkésőbb jövőre megindulhatnak a munkálatok.

A kerékpárút további nyomvonala még nem pontosított, de a későbbiekben a Kistályai úttal párhuzamosan szeretnénk egy kerékpárutat kiépíteni.

Terveink között szerepel még a K2-es út mentén haladó nyomvonal is, mely későbbiekben csatlakozna az új Szalóki úton megépülő kerékpárúthoz és a Kistályai úttal párhuzamos nyomvonalhoz is. Jelenleg a K2-es út mentén készíttetünk tanulmánytervet egy majdan megvalósítandó kerékpárútra.

Bízunk benne, hogy a jövőben megvalósuló beruházások nem csak egy egészségesebb életmódot tesznek vonzóbbá, de a mindennapi életünk részévé váló közlekedési forma a gépjármű forgalom csökkenésével a zaj és kipufogógáz szennyezést is hatékonyan csökkentheti.

Eger, 2009. május 5.

Gadavics Gyula
a Városfejlesztési és –üzemeltetési Iroda vezetője

Szólj hozzá!

Címkék: önkormányzat kerékpár

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr301106184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása