egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Énekesmadárodú telep ellenőrzése az egri Érsekkertben

2009.05.19. 19:05 mmebukk

Korábbi írásunkban beszámoltunk arról, hogy ez év márciusában a Magyar Madártani Egyesület Bükki helyi csoport éneskesmadárodúkat helyezett ki az egri Érsekkertben. Sokan összetévesztik az ilyen, költés elősegítésére kihelyezett odúkat a téli madáretetéshez használt madáretetővel. Az odúk B típusúak, ami annyit jelent, hogy a berepülő nyílás átmérője 32 mm. Ezekben a méretű odúkban széncinege, csuszka, mezei veréb, légykapók és nyaktekercs költhet. Az odúellenőrzés segítségével hasznos információkat gyűjthetünk énekesmadaraink fészkelési szokásairól.
Május 24-én délelőtt 10 órakor lehet csatlakozni a programhoz.
Találkozó:
Zenepavilon előtt (Érsekkert Egészségház út felőli bejárata)
Infó:
Rausz Rita 30/518-6113
Fotók: Rausz Rita

Szólj hozzá!

Címkék: program mme odúellenőrzés

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr441131424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása