egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Szilvásváradi iskolások segítkeztek a Szalajka-völgyi énekesmadár odúk ellenőrzésében

2009.05.29. 23:18 mmebukk

2009. május 27-én a szilvásváradi általános iskola diákjai, az Őket kísérő tanárnő és a Magyar Madártani Egyesület Bükki helyi csoport Önkéntesei a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Nyugat-Bükki Tájegységének természetvédelmi őrével felkerekedtünk, hogy ellenőrizzük a Szalajka-völgyben található énekesmadár odúkat. Az időjárás ismét nem kedvezett számunkra-mint ahogy az odúk takarításakor sem-, de egy kis szemerkélő eső nem tántorította el a lelkes csapatot. A völgyben lévő odúk egy része deszkaodú, melyeket a Magyar Madártani Egyesület helyezett ki, másik része eternit anyagú odú, melyet valószínűleg még valamikor az Erdészet helyezett ki. A mintegy 50 ellenőrzött odúk zömében örvös légykapó költött. A költések nagy változékonyságot mutattak, volt amelyikben még most zajlott az odú foglalása, volt ahol tojásokat és volt olyan odú, ahol már majdnem kirepülő fiókákat találtunk. A légykapók mellett cinege fajok, csuszka és pelék találták beköltözésre alkalmasnak az odúkat. Ha figyelmesen sétálunk a völgyben, könnyen megfigyelhetjük, milyen faj költ az odúkban.
Fotók: Gáspár Gabriella, Tóth Péter és Rausz Rita

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: szilvásvárad odúellenőrzés

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr681152463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása