egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Kaptárkövek Teljesítménytúra

2009.06.12. 10:22 kaptárkő

A Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület Természetjáró Szakosztálya 2009. június 20-án szombaton rendezi meg a Kaptárkövek teljesítménytúrát – két kategóriában – a Bükkalján és a Dél-Bükkben. Az újonnan bemutatkozó - és a remények szerint minden évben megrendezésre kerülő - bejegyzett, hivatalos teljesítménytúra nem titkolt másodlagos célja a Dél-Bükk természeti értékeinek, illetve a mind földtani, mind kultúrtörténeti szempontból jelentős értéket képviselő kaptárköveknek a népszerűsítése.

Kategóriák:

KAPTÁRKÖVEK 50
Táv: 53,5 km
Szintemelkedés: 1647 m
Szintidő: 13 óra
Nevezési díj: 500 Ft
Díjazás: oklevél, kitűző

Útvonal az 50 km-es távon: Bükkaljai Kő-út Információs Pont – Kossuth Lajos utca – Leányka utca – Legányi utca (innen az Almagyar-dűlőn át belecsatlakozik a sárga jelzésbe és azon halad tovább az útvonal) – Nyerges-hegy – Via ad Szomolya – Vén-hegyi kaptárkövek – Szomolya – Bogács – Cserépváralja – Felső-szoros – Dobi-rét (innen tovább a sárga jelzésen halad az útvonal) – Hideg-kút laposa (innen az Ördögtorony tanösvényen köt át a Hór-völgybe az útvonal) – Ódorvár – Völgyfő-ház (innen tovább a piros jelzésen halad az útvonal) – Vasbánya tető – Kövesdi-kilátó – Várkút – Nagy-Eged – Eger – Gárdonyi ház – Bükkaljai Kő-út Információs Pont.


KAPTÁRKÖVEK 30
Táv: 31 km
Szintemelkedés: 1000 m
Szintidő: 8 óra
Nevezési díj: 400 Ft
Díjazás: oklevél, kitűző

Útvonal a 30 km-es távon: Bükkaljai Kő-út Információs Pont – Kossuth Lajos utca – Leányka utca – Legányi utca (innen az Almagyar-dűlőn át belecsatlakozik a sárga jelzésbe és azon halad tovább az útvonal) – Nyerges-hegy – Via ad Szomolya (a piros jelzésen a Leány-tóig, majd innen a piros kereszt jelzésen a Király rétig, majd tovább a sárga jelzésen) – Czakó-tető – Halyagos – Síkfőkút – Cseres-tető – Novaji-kunyhó (itt a piros kereszt jelzésen halad a útvonal) – Vasbánya tető (innen a piros jelzést követi az útvonal) – Kövesdi-kilátó – Várkút – Nagy-Eged – Eger – Gárdonyi ház – Bükkaljai Kő-út Információs Pont.

A teljesítménytúráról bővebb információ megtalálható a KTKE honlapján, itt.

Szólj hozzá!

Címkék: sport program túra bükkalja kőkultúra

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr471180526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása