egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Termelői bolt nyílt Egerben

2009.07.08. 16:48 mmebukk

A most megnyílt termelői bolt a MAGOSZ-program előfutára - mondta Jakab István elnök -, hiszen az a céljuk, hogy a termelők közvetlenül értékesítsék termékeiket, s ott, abban a régióban adják el, ahol az megtermett. Habis László polgármester szerint fogyasztói filozófiaváltásra is szükség van: nem mennyiséget kell fogyasztani, a minőség sokkal fontosabb kritérium – mondta.
Az üzlet jelentőségét nem a méret adja – mondta a megnyitón Habis László polgármester -, a kezdeményezés szakmai tartalma jelentősebb. Fontos az is – fogalmazott -, hogy helyi termékekkel, specialitásokkal találkozhassanak a turisták is. A fogyasztóknak is változniuk kellene: a mennyiségi fogyasztás helyett a minőséget keresni.
Ez az első olyan szakbolt, amely közvetlen értékesítéssel adja el a terméket – mondta Jakab István, a MAGOSZ elnöke. A gazda tartja a teheneket, ő szállítja be, ő is adja el.
A közvetlen értékesítés rendszere, a szociális bolthálózat kialakítása a MAGOSZ célja.
Egerszóláton egy 30 tehénből álló családi gazdaságban termelik a tejet, innen szállítják Egerbe, maga a termelő köti a feldolgozókkal is a szerződést.
Két dolog ösztönözte a boltnyitásra - mondta Szendrei László termelő. - Az egyik, hogy 50 Ft-os áron nem lehet jó minőségű tejet előállítani, a másik pedig, hogy visszajelzéseket kapjon a fogyasztóktól a tejről.
A cél az – mondták a megnyitón résztvevők-, hogy amit megtermelnek, a régióban adják el. Azon dolgoznak, hogy hasonló módon, közvetlen értékesítéssel jelenhessenek meg hústermelők, zöldség- és gyümölcstermesztők – erről egyeztetett a MAGOSZ elnöke és a polgármester.
Forrás: Keszthelyi Valéria, Tv Eger

A termelői tejbolt a Kertész u. 44. szám alatt található a volt Szuperettel majdnem szemben.

4 komment

Címkék: termelői bolt

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr441234524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mmebukk 2009.07.09. 22:04:33

@torosziget: Bár még én sem voltam, de ha jól tudom a Kertész és a Hadnagy út sarkán.

doriszdorka 2009.07.10. 21:06:55

Ez a tejbolt a Kertész u.44. szám alatt található a volt Szuperettel majdnem szemben.

torosziget · http://kafebudapest.blogspot.com 2009.07.11. 22:00:52

@doriszdorka: Köszi. Ma voltunk is ott. A Szuperettel majdnem szemben a 10emeletes ház aljában.
Vettünk sajtot és kóstoltunk joghurtot. Rendesek voltak.
Remélem menni fog az üzlet, mert szerintem jó a kezdeményezés.
süti beállítások módosítása