egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Szedd magad Hevesen!

2009.07.13. 18:23 mmebukk

Ki ne gondolna szívesen vissza azokra a gyerekkori emlékekre, amikor együtt a család, papa-mama-gyerekek, irány valamelyik gyümölcsöskert és szedtük magunknak, amíg le nem szüreteltük az egész évi lekvár vagy befőttszükségletünknek megfelelő mennyiséget.
A Szedd magad mozgalom az 1980-as évek elején indult, mely az óta ugyan veszített lendületéből, azonban napjainkban kezd újra népszerűvé válni, ami érthető is, ha megnézzük milyen előnyökkel jár:

  • Jó program családoknak/barátoknak
  • Támogatja a helyi gazdálkodókat
  • Olcsóbban jutunk a termékhez
  • Ismerjük a gyümölcsök eredetét

Az egyik hevesi gyümölcsösben Újfehértói fürtös meggyet lehet szedni 60 Ft/kg-os áron. A fajta befőttnek és pálinka alapanyagnak kiváló!
Érdeklődni: Csepcsányiné Détári Mária tel: 30/497-8865
A képre kattintva Guttman Vilmos, a szedd magad hazai atyjának visszaemlékezését nézhetjük meg az első „szedd magad”-ról.
Országos szedd magad lehetőségek

Szólj hozzá!

Címkék: helyi termék

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr121244210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása