egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Ha kell, kombájnt állítanak a kőszállító kamionok útjába

2009.07.24. 10:20 torosziget

Augusztusban minimum egyhetes időtartamú, folyamatos, éjjel-nappali félpályás útlezárásra készülnek a Tarna menti települések, így tiltakozván az őket sújtó teherautó-forgalom ellen.

 A Tarna menti Kistérségi Területfejlesztési Társulás tegnapi, aldebrői ülésén született döntés e kérdésben, miután a korábbi demonstrációk, a hatóságokkal folytatott levelezések nem vezettek eredményre. A közeli kisnánai, illetve recski kőbányákból a közlekedési szabályokra, a sebességhatárokra fittyet hányva hatalmas teherkocsik szállítják a követ a sirok-kőkútpusztai elágazótól a Tarna mentén Kálig, az M3-as sztráda felhajtójáig egy olyan, alacsonyabb rendű, jóval kisebb terhelésre tervezett úton, amely ráadásul még szűk is.

A Farkas László Márton aldebrői polgármester, társulási elnök által összehívott ülésen a résztvevők elhatározták, az összes érintett település - Tarnaszentmária, Verpelét, Feldebrő, Aldebrő, Tófalu, Kápolna, Kompolt és Kál - közösen lép fel az ügyben. Az összehangolt forgalomlassítás, amelyet többször is megismételhetnek, a közútról a vasútra kényszerítheti a szállítást. A jövő hétre várható az akció konkrét terve. A térségben élők közül volt aki úgy fogalmazott: ha kell mindig kerül egy az úttesten elromlott kombájn is.

Forrás: heol.hu 2009. július 24.

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr101264589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása