egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Társadalmi szerepvállalás Kerecsenden

2010.03.11. 22:08 mmebukk

A természet minden vidéki ember számára jelent valamit. Van, aki pihenésre használja a rendelkezésére álló szabad időt és az egyre szélesedő turisztikai kínálatból válogatva dönt, hogy az ébredő tavaszt egy bővizű hegyi patak mellett sétálva tölti vagy a nyári kánikulát az árnyat adó erdők hűvös ölelésében keresi. Kerecsenden azonban vannak olyan természetszerető emberek is, akik szabadidejüket a természet szolgálatába állítva kívánják tölteni.

Helyi kezdeményezésre kialakult egy lelkes csapat, amely önmaga természeti környezetének megismerésére hivatott létrejönni. A Hevesi Füves Puszták Tájvédelmi Körzet, valamint a Hevesi-sík Különleges Természetmegőrzési Terület részét képező Berek-erdő és Lógó-part természeti értékei, gazdag növény és állatvilága nagyon sok érdekes és izgalmas feladat elé állítja a frissen levizsgázott polgári természetőröket. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság vizsgabizottsága előtt 18 fő tett tanubizonyságott elhivatottságáról, akik fényképes igazolványuk kézhez vételétől fogva, igazolt képviselői a természetvédelemnek. Egy háromrészes tanagyag szolgált felkészülés gyanánt, amely általános természetvédelem, jogi szabályozás valamint a helyi természeti értékek tárgykörből tevődött össze. A négytagú vizsgabizottság megelégedve tapasztalhatta felkészültségüket.

Megalakulásuk alkalmával aktív tevékenységet vállaltak a természetvédelmi őrszolgálat feladatellátásának kisegítésében, ilyen például a különböző biotikai adatok felvételezése, természetvédelmi célú élőhely-kezelések, monitorozási feladatok. Szerepvállalásuk a tájegység egészére vonatkozik, így kellő betekintést kaphatnak az aktív természetvédelem mindennapjaiból. Közös őrszolgálatok keretében erőfeszítéseket tehetnek a természeti értékek megőrzésében. Társadalmi szerepvállalásuk mintaként szolgálhat az átlagember számára, a közös felelősség értékeink megőrzése és fenntarthatósága érdekében.
Sasvári János Őrkerület vezető BNPI Dél-hevesi Tájegység

Szólj hozzá!

Címkék: kerecsend bükki nemzeti park igazgatóság hevesi füves puszták tájvédelmi körzet polgári természetőr

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr761832728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása