egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Újra indul a tavaszi madárles

2010.03.20. 17:18 mmebukk

2010. február 1-én indult a BirdLife International Tavaszi madárles programja. Ez a nemzetközi madármegfigyelő program 5 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot és azóta számos madárbarát csatlakozott a felhíváshoz. A gyerekek, tanáraik és a szülők négy tavaszi madárfaj érkezését követhetik nyomon szerte Európában. Magyarországon a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) az első gólyák hazaérkezésével, március közepe táján indítja a programot!
A játékban négy gyakori és könnyen felismerhető madárfaj szerepel, melyek különböző időpontokban érkeznek vissza téli szálláshelyeikről Európába. Márciusban érkeznek meg az első fehér gólyák, április folyamán a füsti fecskék és a kakukkok, míg májusban a sarlósfecskék érkeznek haza. A programban résztvevő négy madárfaj vonulása március közepétől egészen június végéig tart, míg a legészakibb országok költőhelyeit is elérik.

Hogyan vehetsz részt a programban?
A négy említett madárfaj első megfigyelését regisztrálhatod a www.springalive.net oldalon, ahol közben nyomon követheted a többi madár és a tavasz érkezését is a honlap térképein. A program május 31-ig tart, eddig lehet a megfigyeléseidet elküldeni. Reméljük, minél többen csatlakoztok a játékos madármegfigyelő programhoz, és minél több család fog részt venni idén a madarak csodálatos vonulását figyelve. Hívjátok fel tanáraitok figyelmét is a madárlesre, amely új élményekben gazdag túrákat, és tudásotok bővítését is magában rejti!

Adataid (neved, címed, melyik fajt láttad, mikor és hol) elküldheted postán is a következő címre: Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki helyi csoport 3304 Eger Sánc u. 6.

Szólj hozzá!

Címkék: mme tavaszi madárles

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr281008151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása