egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Erősebb természetvédelmi intézményrendszert! - Nyílt levél a vidékfejlesztési miniszternek

2010.08.06. 09:25 mmebukk

A biodiverzitás évében a természetvédelem ereje nem gyöngülhet, sokkal inkább erősíteni kellene azt. Három országos természetvédelmi civil szervezet (MME, MTVSZ, WWF) ezzel az üzenettel fordult nyílt levélben a vidékfejlesztési miniszterhez.
Az Európai Unió 2010-re kitűzött célja – a biodiverzitás csökkenésének megállítása – távol van a megvalósulástól, a fajok kipusztulásának üteme ma a természetesnek az ezerszerese. Hazánk természeti értékeinek megőrzéséhez alapvetően szükséges a mainál is erősebb természetvédelmi intézményrendszer kialakítása, fenntartása.
Az elmúlt hetekben ugyanakkor ezzel ellentétes, a természetvédelmi őrszolgálat átalakítására vonatkozó elképzelések láttak napvilágot a sajtóban. A szervezetek ezek kapcsán nyílt levélben arra kérik a minisztert, hogy a teljes intézményrendszer és az általa ellátandó feladatok alapos áttekintése nélkül nélkül ne hozzon egyedi döntést ebben a kérdésben sem.
A civil szervezetek nyílt levelét elolvashatja itt >>
Forrás: www.mme.hu
Fotó: Kék vércse hím (Máté Bence)

Szólj hozzá!

Címkék: mme természetvédelem wwf mtvsz

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr602202957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása