egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Európai Mobilitási Hét Egerben

2010.09.10. 20:28 mmebukk

 

 „Közlekedj okosabban,

élj egészségesebben!”
2010. szeptember 16-22.
  

 


Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata a városban működő civil környezetvédelmi és természetvédelmi civil szervezetekkel együtt első alkalommal csatlakozott sikeresen a nemzetközi szintű rendezvénysorozathoz és rendezte meg 2009. szeptember 16-22. között az Európai Mobilitási Hetet.
Az Európai Mobilitási Hét immár hagyományosan, idén is szeptember 16-22. között kerül megrendezésre, melyet a korábbi évekhez hasonlóan nemzetközi szinten az Európai Unió Környezetvédelmi Főigazgatósága támogatja, a hazai települések részvételét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium koordinálja.
Az Önkormányzat azáltal válik résztvevőjévé az európai kezdeményezésnek, hogy a Mobilitási Hetet, Autómenetes Napot az Európai Kartában foglaltak szerint vállalva szervezi meg, továbbá olyan állandó intézkedéseket tesz, amelyek a közösségi, a kerékpáros és gyalogos közlekedés feltételeinek javítását szolgálják.

Városunk állandó intézkedései közé sorolható, hogy rendelkezik egy kidolgozott kerékpárút fejlesztési koncepcióval, amely azon túl, hogy biztosítja a jövőbeni kapcsolódási pontokat a szomszédos településekkel, lehetőséget nyújt a szakaszonkénti megvalósításra, valamint az átadásra került fejújított Szvorényi utca, és a jelenleg felújítás alatt lévő Deák F. út, valamint a közintézmények akadálymentesítése is.

A Mobilitási Hét kapcsán előadásokkal és a Dobó téren rendezendő alternatív energiafelhasználásról szóló szakkiállításokkal szeretnénk felhívni a városlakók figyelmét, az Eger MJV Települési Éghajlatvédelmi Stratégiájának fontosságára.

2010-ben az Európai Mobilitási Hét mottója :"Közlekedj okosabban, élj egészségesebben!".

Ehhez a központi gondolathoz kíván csatlakozni Eger MJV Önkormányzata a városban működő környezetvédelmi és természetvédelmi civil szervezetek együttműködve, hogy közösen hívják fel a figyelmet programjaikkal, előadásaikkal arra, hogy a személyautók túlzott használata komoly egészségügyi kockázatokat rejt úgy, mint a közlekedési balesetek miatti személyi sérülések, levegőszennyezés következtében kialakuló légzőszervi betegségek, a mozgásszegény életmód miatti túlsúly vagy az egyre többeket érintő szív- és érrendszeri problémák. Továbbá a rendezvények jó lehetőséget biztosítanak az önkormányzatnak arra, hogy a helyi adottságaink és lehetőségeink figyelembe vételével hívják fel a lakosság figyelmét a környezettudatosabb gondolkodásra, az életminőség javítására, és lehetőségeihez mérten hatással legyenek a fenntartható közlekedés és az élhetőbb városi környezet kialakítására.
A Mobilitási Hét tervezett programjairól hamarosan olvashatnak.

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés eger környezetvédelem európai mobilitási hét

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr672282333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása