egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Olvasói vélemény - A Felsőváros közepén égetik el a Bükk erdeit

2010.09.13. 08:00 mmebukk

Hőenergiát termelő biomassza fűtőmű épül Eger belterületén, az Északi lakótelep közepén. Az EVAT Zrt. 15 évre szóló megállapodást írt alá a kivitelezővel a hőenergia megvásárlására. A fűtőmű faapríték igénye évi 24000 tonna, amit az Egererdő Zrt. biztosít.

Megdöbbentőnek tartjuk, hogy az épületek energiatakarékosságának növelése helyett egy súlyosan környezetszennyező, jelentős természeti károkat okozó üzem fog megvalósulni. Valótlannak tartjuk a cég által közölt évi 600 tonnás széndioxid-kibocsátási értéket, a valós szám nagyságrendekkel több, a jelenlegi 13800 tonna háromszorosa is lehet. Figyelembe véve az uralkodó szélirányokat, az egri belváros és a Felsőváros óvodái, iskolái, munkahelyei igen súlyos légszennyezésnek lesznek kitéve. A beruházás megvalósulása esetén a légzőszervi, szív-érrendszeri és rákos megbetegedések növekedésére lehet számítani. Mindemellett veszélybe kerülhet Eger turistavonzó képessége is.

Szólj hozzá!

Címkék: eger környezetvédelem bükk biomassza

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr142280128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása