egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Egri légszennyezettség a tájékoztatási küszöbérték felett

2010.12.24. 03:05 egrizold

Az eger.hu hivatalos tájékoztatása:

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ A VÁROS LÉGSZENNYEZETTSÉGÉRŐL

Tájékoztatjuk Eger város lakosságát, hogy Egerben - az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség jelentése szerint - a levegő szállópor koncentrációja 2010. 12. 22-én meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 mikrogramm/m3), és az OMSZ előrejelzése szerint az időjárásban jelentős változás az elkövetkezendő napon nem várható.

Kérjük a lakosságot, hogy az egészségük megőrzése érdekében a forgalmasabb közlekedési utak, csomópontok mentén hosszú ideig ne tartózkodjanak - ha tehetik- kerüljék el azokat.

Az eddigi mérések alapján az esti órákban a szállópor koncentráció jelentősen megemelkedett, ezért tanácsoljuk a szellőztetést korábbi időpontban megtenni. A levegő tájékoztatási küszöbérték feletti szennyezettsége miatt veszélyeztetettek a légúti, szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, az idősek és a gyermekek. Az ilyen betegségekkel élőknél légzőszervi tünetek jelentkezhetnek és súlyosbodhatnak a panaszaik.

Megkérjük a város lakosságát, hogy a levegőminőség további romlásának megakadályozása érdekében, mellőzzék a gépjárművek használatát az elkövetkezendő napokban, utazzanak tömegközlekedéssel vagy gyalogoljanak.

A kerékpárral közlekedőknek javasolt a por elleni védőmaszk használata.
Együttműködésüket megköszönöm.

Békés, Meghitt Karácsonyt kívánok mindenkinek.

Sós István
alpolgármester

Bővebb információ: www.kvvm.hu/olm

forrás: www.eger.hu

Szólj hozzá!

Címkék: eger környezetvédelem levegő

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr222536068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása